Το αμερικανικό περιοδικό Forbes για το Μονολίθι, την ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes, γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, μεταξύ άλλων τη λίστα με τους πλουσιότερους αμερικανούς (Forbes 400) και τη λίστα με τις πλουσιότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως (Forbes Global 2000), αναδημοσιεύει  τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, βασιζόμενο στην έρευνα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δικτύου EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν. Στη δεκάδα, εκτός από τις δύο ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται παραλίες στην Πορτογαλία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής που επίσης σημείωσαν μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Το European Best Destinations λοιπόν συνέταξε μια λίστα στην οποία περιλαμβάνει προορισμούς ανά την Ευρώπη όπου είναι πιο ασφαλές για τον τουρίστα να ταξιδέψει και να απολαύσει τη θάλασσα και τις διακοπές του.

Σύμφωνα με τον οργανισμό,η επιλογή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως χαμηλή αναλογία λοίμωξης από κοροναϊό, (από 10 έως 600 φορές λιγότερες περιπτώσεις), το μέγεθος των παραλιών και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που διατίθενται στην παραλία ανά άτομο.

Αυτοί οι προορισμοί έχουν επιλεγεί επίσης λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμό για κοινωνικές αποστάσεις.

Βρίσκονται επίσης κοντά σε νοσοκομεία που δεν έχουν υποστεί υπερπληθυσμό κατά τη διάρκεια της κρίσης, με μέσο όρο νοσοκομειακών κρεβατιών ανά κάτοικο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Από την Ελλάδα και την Πορτογαλία έως τη Λιθουανία και την Πολωνία, η λίστα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες παραλίες, μερικές από αυτές πάνω από 100 χιλιόμετρα, όπου «ακόμη και στην κορυφή της σεζόν, η διατήρηση της απόστασής σας δεν θα είναι πρόβλημα, για ασφαλείς διακοπές».

Όπως τονίζει στη δημοσίευση του το Forbes μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται λιγότερο από κοροναϊό (έως και 50 φορές λιγότερες περιπτώσεις από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα), η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα ασφάλειας και υγείας, καταστήματα και εστιατόρια. Για παράδειγμα, τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζονται μετά από κάθε διαμονή και μια απόσταση τεσσάρων μέτρων είναι υποχρεωτική μεταξύ κάθε ομπρέλας παραλίας.

«Γνωστή για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, η Πρέβεζα, στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, στις εκβολές του Αμβρακικού κόλπου, ονομάζεται« αντι-Αγ. Tropez: οι χρεώσεις για ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ είναι προσιτές και αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν (και καθαρίζονται μεταξύ κάθε ταξιδιώτη). Η Ελλάδα έχει επίσης μειώσει τους φόρους σε πτήσεις, τρένα, λεωφορεία και πολλές υπηρεσίες για να προσελκύσει ταξιδιώτες », αναφέρει η EBD.

Η παραλία Μονολίθι, η κύρια παραλία της Πρέβεζας, έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα. Αυτή η παραλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της Πρέβεζας ανοίγουν ξανά από την 1η Ιουλίου, ενώ δεν ζητήθηκε καραντίνα σύμφωνα με το Forbes.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites