Καταργήθηκαν δύο θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο μεγάλο πάρκινγκ της παραλίας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας τέθηκε το θέμα της κατάργησης δύο θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο μεγάλο πάρκινγκ της Παραλίας.

Το θέμα έθεσε με ερώτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Ντόντης, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα των λιγοστών θέσεων στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων στο Δήμο, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει προσπάθεια από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, στο να δοθεί λύση για την πρόσβαση στην παραλία των ΑμεΑ λόγω καλοκαιριού και με μικρές άμεσες παρεμβάσεις να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στην πόλη, ενώ τόνισε πως αντί να καταργούνται θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Συμπληρωματικά στην ερώτηση του Γιώργου Ντόντη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης κ. Μιχάλης Γεωργούλης  μετέφερε το αίτημα οικογενειών ΑμεΑ για την τοποθέτηση ράμπας κοντά στο πάρκινγκ της Κυανής Ακτής, το οποίο όπως τόνισε δεν είναι καν οριοθετημένο, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Νίκος Γεωργάκος: Οι τόσες πολλές θέσεις δεν καλύπτονταν ποτέ – Πρέπει να υπάρχουν θέσεις για όλους και για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι τόσες πολλές θέσεις ΑμεΑ στο πάρκινγκ της παραλίας δεν καλύπτονταν ποτέ, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχουν θέσεις για όλους και για τα κρατικά αυτοκίνητα, “γιατί πολλές φορές δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε και βλέπουμε στα site ότι τα αφήνουμε παράνομα” είπε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργάκος.

Παρότι ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι, οι τόσες πολλές, όπως είπε, θέσεις ΑμεΑ στο πάρκινγκ της παραλίας δεν καλύπτονταν ποτέ, αργότερα  δήλωσε πως η Δημοτική αρχή θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις ΑμεΑ και πως  η πόλη μας έχει προοπτική να γίνει προς την κατεύθυνση των ΑμεΑ, με μικροπαρεμβάσεις, ακόμα καλύτερη καθώς και ότι οι επόμενες κινήσεις του Δήμου θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

“Εδώ και αρκετό καιρό μας απασχολούσε ο χώρος του πάρκινγκ των ΑμεΑ. Θεωρώ ότι οι τόσες πολλές θέσεις δεν καλύπτονταν ποτέ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιες θέσεις ΑμεΑ, πιο κοντά. Αυτές οι θέσεις ΑμεΑ σχεδιάζονται στο μικρό πάρκινγκ, όπου αλλάζει όλη η διαρρύθμιση εντός. Εδώ θα δημιουργήσουμε 6-7 θέσεις ΑμεΑ, ώστε να είναι πιο κοντά από την παραλία, θέσεις των κατοίκων (του Ιστορικού Κέντρου), θέσεις ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων, ώστε τα delivery που κυκλοφορούν στο ιστορικό κέντρο να είναι χωροθετημένα και όχι επικίνδυνα. Πρέπει να υπάρχουν θέσεις για όλους και για τα κρατικά αυτοκίνητα, γιατί πολλές φορές δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε και βλέπουμε στα site ότι τα αφήνουμε παράνομα. Δημιουργούμε περισσότερες θέσεις ΑμεΑ” είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος.

Ο Αντιδήμαρχος Τενικών έργων κ. Κώστας Ακρίβης υπογράμμισε πως σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ οι θέσεις ΑμεΑ δεν πρέπει να είναι συγκεντρωμένες όλες μαζί.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νιτσας χαρακτήρισε άστοχη την κίνηση της Δημοτικής Αρχής, να καταργήσει τις δύο θέσεις ΑμεΑ στο πάρκινγκ της παραλίας, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να προηγηθεί επικοινωνία με τους συλλόγους ΑμεΑ, πριν προχωρήσει ο Δήμος σε μία τέτοια δράση, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες θέσεις το καλοκαίρι γεμίζουν και είναι πολύ λίγες σε σχέση με αυτοκίνητα που έχουν την ειδική σήμανση ΑμεΑ.

“Πρέπει να υπολογίζουμε όχι μόνο τους κατοίκους της Πρέβεζας. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα για να προσελκύσουμε τουρίστες. Κάθε απόγευμα στην Πρέβεζα έρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα και πολλά από αυτά είναι ΑμεΑ. Η πρόσβαση ερχόμενος κάποιος στην πόλη κατευθύνεται κατά κύριο λόγο στο μεγάλο πάρκινγκ” είπε ο κ. Νίτσας εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την άποψη του πως κακώς έγινε αυτή η αλλαγή.

Το μέλος της τοπικής Κοινότητας και εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ ” Η Ελπίδα” Δημήτρης Γκόλιας απαντώντας στον Γιώργο Νίτσα εξέφρασε την άποψη του πως αυτή τη στιγμή περισσότερη ανάγκη έχουν οι ΑμεΑ της Πρέβεζας,  να έχουν μία ποιότητα όσον αφορά την λειτουργικότητα τους επειδή ζουν 365 μέρες εδώ και λιγότερο οι επισκέπτες της πόλης.

“Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο και έχουμε καταθέσει έγγραφο όσον αφορά τις θέσεις των ΑμεΑ και τις απαιτήσεις τις οποίες είχαμε για περισσότερες θέσεις και την τροποποίηση των θέσεων μέσα στην πόλη. Όπως επίσης είχαμε ζητήσει να μπούνε και κάποιες θέσεις ΑμεΑ στην Νότια πλευρά της πόλης από την πλευρά της Γοργόνας” σημείωσε ο κ. Γκόλιας και πρόσθεσε πως εν μέρει ήταν και δική τους απαίτηση να αλλάξουν τις θέσεις στο πάρκινγκ  καθότι όπως είπε ήταν πάρα πολύ στενές, ήταν λάθος η σήμανση και η διαγράμμιση είχε χαθεί.

“Είχαμε παρατηρήσει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν κινητικά προβλήματα προτιμούσαν να σταθμεύουν στο μικρό πάρκινγκ, γιατί ήθελαν να είναι πολύ πιο κοντά στο ιστορικό κέντρο. Τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος δεν τις αποφάσισε μόνος του ήταν και αιτήματα δικά μας και ελπίζουμε να υιοθετήσει και τα υπόλοιπα τα οποία έχουμε ζητήσει μελλοντικά  Κάναμε μία αναδιάρθρωση και οι 10 θέσεις γίνανε 5 για να μπορούν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν με την άνεση τους. Αυτή τη στιγμή περισσότερη ανάγκη έχουν οι ΑμεΑ της Πρέβεζας να έχουν μία ποιότητα όσον αφορά την λειτουργικότητα τους επειδή ζουν 365 μέρες εδώ λιγότερο οι επισκέπτες” τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα ο κ. Γκόλιας.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites