Αυστηρή κριτική αλλά σε ήπιους τόνους από τον Παναγιώτη Λελοβίτη

Την αίσθηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία της Πρέβεζας, περί υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή, επεσήμανε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δια ζώσης, μετά από περίπου 3 μήνες, στη Θεοφάνειο Αίθουσα, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Παναγιώτης Λελοβίτης.

Ο κ. Λελοβίτης αφού πρώτα απέδωσε “Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” στην Δημοτική Αρχή εκφράζοντας την επιδοκιμασία του και τα εύσημα, στους αρμόδιους  για έναν σοβαρό καθαρισμό που έγινε στην περιοχή του Λούρου, συνέχισε ασκώντας αυστηρή κριτική σε ήρεμους τόνους για το ζήτημα της ορθής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

“Πραγματικά έγινε μία σοβαρή προσπάθεια.  Βέβαια απαιτείται συνέχεια και περιοδικότητα σε αυτή την διαδικασία, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε δεν καθαρίζουμε άπαξ και καθαρίσαμε … Είναι μία διαδικασία που θέλει συνεχή παρέμβαση. Έχει να κάνει και με την λειτουργικότητα της περιοχής, έχει να κάνει και με την ασφάλεια και με την αισθητική της” είπε για τον καθαρισμό στο Λούρο ο κ. Λελοβίτης και συνέχισε σχετικά με την άρνηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί Ψήφισμα που κατέθεσε η Ανυπότακτη Κίνηση για το Νομοσχέδιο στην παιδεία.

“Λυπάμαι αλλά θα γίνω δυσάρεστος. Πρώτα από όλα μία παρατήρηση προς το Προεδρείο.Γενικώς ως αντίληψη το ψήφισμα και κάθε ψήφισμα είναι πολύ καλό να έχει το χρόνο του να κουβεντιάζεται κτλ.Αλλά υπάρχει μία σειρά ψηφισμάτων τα οποία έχουν έτσι και αλλιώς έναν επίκαιρο και συμβολικό χαρακτήρα. Δηλαδή, από ότι κατάλαβα, η πρόταση της ανυπότακτης κίνησης για ψήφισμα σχετικά με τα εκπαιδευτικά τεκταινόμενα και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη βουλή, έχει αυτό το επίκαιρο στοιχείο. Είναι κάτι το οποίο σε 4-5 μέρες θα είναι παρωχημένο και δεν θα αφορά κανέναν πια η άποψη μας. Και μάλιστα νομίζω ότι επειδή αγγίζει πάρα πολλές οικογένειες πρέπει να γίνονται κάποιες εξαιρέσεις στο κομμάτι των ψηφισμάτων, όταν αφορά θέματα που έχουν επίκαιρο χαρακτηριστικό. Το δε αυτό νομοσχέδιο, συνοδεύεται και από μία φήμη ότι σιγά – σιγά οι αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, θα περάσουν στους δήμους. Ήταν μία διαρροή που προέκυψε σε 3 φιλοκυβερνητικές εφημερίδες την ίδια μέρα” υπογράμμισε ο κ. Λελοβίτης, ο οποίος συνέχισε μιλώντας για την αίσθηση υποβάθμισης και απονεύρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 “Είναι ένα θεσμικό όργανο πολύ σημαντικό και θα πρέπει τουλάχιστον και η λειτουργία του, να είναι ξεκάθαρη! Να του αποτίνουμε τον ωφελούμενο σεβασμό και όχι με μια σειρά επιλογών και στάσεων στην ουσία να το απονευρώνουμε και αν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη κάποιες φορές να το προσβάλουμε κιόλας! Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή σας Δήμαρχε, δεν έχουμε κουβεντιάσει ποτέ σοβαρά ένα συνολικό, ένα ολιστικό σχέδιο πάνω στο πρόγραμμά σας για την πόλη. Έχουμε κληθεί σε άπειρα δημοτικά συμβούλια να κουβεντιάζουμε επιμέρους διεκπεραιωτικά, διαχειριστικά ζητήματα. Είτε έχει να κάνει με τα σκουπίδια, είτε έχει να κάνει με την γενικότερη κατάσταση, ποτέ όμως ένα σοβαρό, συγκροτημένο θέμα. Προφανώς υπάρχουν κάποιες κακές συγκυρίες, αλλά νομίζω σχεδόν ένας χρόνος μετά, είναι πολύς χρόνος για να συρόμαστε κάθε φορά να κουβεντιάζουμε σοβαρά θέματα, αλλά με την έννοια του αποσπασματικού του λειψού και του μισού. Κάποιες φορές προτάσεις που ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λαμβάνονται στοιχειωδώς υπόψη και νομίζω ότι κάποιες προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες και είναι και γόνιμες. Δεν ήσαστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, έχετε την πλειοψηφία. Στην λογική της συνέργειας κάποιες προτάσεις θα έπρεπε να τις παίρνετε σοβαρά υπόψη. Συχνά έχω την αίσθηση η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται και βεβαιότητα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο καλείτε στην ουσία να προσυπογράψει ειλημμένες αποφάσεις, επιλογές και δράσεις. Και το έχουμε δει αυτό αρκετές φορές, είτε για σημαντικά, είτε για ασήμαντα θέματα.Ας πούμε για το κομμάτι τελευταία του Βοτανικού Κήπου, ας πούμε για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό για το οποίο εκ των υστέρων ήρθαμε να προσυπογράψουμε μία απόφαση ή στο κομμάτι το πολύ σημαντικό για την τουριστική προβολή και συμβάσεις που υπογράφηκαν για την διαδικασία προβολής της πόλης. Νομίζω πολλές φορές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σύρεται σε μία τυπική διαδικασία απλά επιβεβαίωσης και προσυπογραφής κάποιων αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί. Δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο και κατά την άποψη μου δεν τιμά και την Δημοτική αρχή” τόνισε στην τοποθέτηση του ο Παναγιώτης Λελοβίτης.

Αναφορικά με το ψήφισμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης υπογράμμισε πως ουδέποτε έχει διαχωρίσει ψήφισμα ή ερώτηση από κανέναν και πρόσθεσε πως δεν δέχεται ψηφίσματα, πόσο μάλλον αυτά που θεωρούνται τόσο σημαντικά, στις 15:00 και στις 16:00 η ώρα.

“Αν ήταν σημαντικό θα είχε έρθει από το πρωί ή από την προηγούμενη. Να μας δώσει και εμάς τον απαιτούμενο χρόνο να μπορέσουμε να το μελετήσουμε, αν το μελετήσουν οι επικεφαλής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε” είπε ο κ. Καραμανίδης με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Ανυπότακτης Κίνησης κ. Μιχάλη Γεωργούλη να του απαντά πως  “τα ψηφίσματα των παρατάξεων θα πρέπει να αναγιγνώσκονται, ανεξάρτητα αν θα συζητηθούν εκείνη την ώρα ή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.


1 σχόλιο για “Αυστηρή κριτική αλλά σε ήπιους τόνους από τον Παναγιώτη Λελοβίτη”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Γλυφει τους ακραίους γιατι εκει βλέπει πιθανό κομματικό ακροατήριο.αλλωστε ακολουθεί πιστά την Βίβλο του κόμματος ο φίλος Παναγιώτης,και ο θεατρινιστικος τρόπος συμπεριφοράς ξεβρακωθηκε αμέσως μετά τις εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.αντιπολιτευση για την αντιπολίτευση.συστημα 40 χρόνια πισω

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites