“Τα φαναράκια της ελπίδας” φώτισαν τον ουρανό στο Καναλάκι

Έναν ουρανό πιο φωτεινό είχαν την ευκαιρία να δουν οι 105 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που το Σάββατο στις 9:15 το βράδυ, βγήκαν στα μπαλκόνια τους.

Με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου Ελένης Κολιοφώτη και των δάσκαλων, ο ουρανός γέμισε με αυτοσχέδια ιπτάμενα  φαναράκια στέλνοντας σε κάθε παιδί στο μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, αλλά και την ευχή «να βγουν νικητές από την δοκιμασία»

Το μήνυμα της Ελένης Κολιοφώτη προς τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου:

“Βγαίνουμε όλοι στο μπαλκόνι, στην βεράντα , στην αυλή μας ( από το σπίτι του ο καθένας , αυστηρά και μόνο με την οικογένεια μας) και κοιτάζουμε ψηλά στον ουρανό ….. ότι δείτε πιο φωτεινό , πιο κοντινό , πιο λαμπερό , είναι για όλους εμάς και πρώτα απ΄ όλα για τα 105 αστεράκια του σχολείου μας, τους μαθητές μας.

Θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα όλοι εμείς οι δάσκαλοί σας :

Παιδιά μας ,μαθητές και μαθήτριες μας ,

Σας αγαπάμε πολύ όλα σας ! Μας λείπετε πάρα πολύ !

Σας έχουμε πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας , θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για σας . Να είσαστε αισιόδοξα .Να σκέφτεστε θετικά. Να ακούτε τους γονείς σας και να τους βοηθάτε όπου και όπως μπορείτε .Να τρώτε καλά, να ξεκουραζόσαστε .Να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής ,πλένουμε καλά χεράκια και τα σχετικά , ξέρετε εσείς …

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ καθόλου . Λίγη υπομονή και όλα θα περάσουν . Τα δυνατά παιδιά όπως εσείς ,τις δυσκολίες της ζωής στο τέλος τις μετατρέπουν σε απλές αναμνήσεις Όταν μεγαλώσετε , θα μιλάτε γι αυτήν την κορωνοπεριπέτεια , στα δικά σας παιδιά.

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε συντονισμένοι, δεμένοι ,αγαπημένοι και αλληλέγγυοι .Είμαστε ομάδα δυνατή , η οικογένεια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου . Μαζί το περνάμε αυτό , κανείς να μην νιώθει μόνος .Κανείς να μην διστάσει να ζητήσει βοήθεια και στήριξη .

Η Ευχή μας που θα φτάσει ψηλά στον ουρανό :Να βγούμε όλοι νικητές από αυτήν την δοκιμασία και να βρεθούμε πάλι στο σχολείο όλοι και όλες ,σωματικά και ψυχικά υγιείς , πιο δυνατοί , πιο γενναίοι , πιο σοφοί , με περισσότερη εκτίμηση για το αγαθό της ζωής και την δια ζώσης επικοινωνία που στερούμαστε προσωρινά….

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων &κηδεμόνων καθώς και σ’ όλους τους γονείς , για την συμβολή, την συνεργασία και την στήριξή τους , στην προσπάθειά μας να έρθουμε κοντά στους μαθητές μας στις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.”

Με εκτίμηση ,

Η Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου: Ελένη Κολιοφώτη

Οι Εκπαιδευτικοί 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου : Δήμας Φώτιος , Μάρκου Χαράλαμπος , Τάτση Σωσάννα , Τσίρκα Αγγελική , Ελευθερία Μανώλη , Τσάνης Γρηγόρης, Μπαλακέρα Καρολίνα , Μπόχτη Παρασκευή , Ταντζοπούλου Σοφία

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites