Φοροελαφρύνσεις, μείωση Φ.Π.Α και μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου διεκδικεί η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π. Ε Πρέβεζας

Να μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου να πάρουν μια ανάσα ώστε να κρατηθούν όρθιες και να ανακάμψουν οικονομικά τα επόμενα χρόνια, επιδιώκει με πρόταση της προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές της Ηπείρου και τον αρμόδιο ευρωβουλευτή για ζητήματα των Περιφερειών όλης της Ελλάδος Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας.

Με σχετικό έγγραφο οι ξενοδόχοι της Πρέβεζας κάνουν αναφορά στο γεγονός ότι η Περιφέρειά Ηπείρου είναι η φτωχότερη Περιφέρεια της
Ευρώπης και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι η φτωχότερη Περιφέρεια της Ηπείρου και ζητούν την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, όπως έγινε σε νησιά του Αιγαίου, βάσει του Νόμου ΠΝΠ 31.12.2018, για το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενόψει της εγκατάστασης  προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της Ηπείρου.

Επίσης ζητούν φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου , τουλάχιστον για μια πενταετία , ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και μια δεκαετία και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά και το ελληνικό κοινό. Και, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων , που σχετίζονται με τον Τουρισμό και έχουν έδρα την Ήπειρο , αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον , είτε στον τομέα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων , είτε στον τομέα των μεταφορών τουριστών , είτε στον τομέα της εστίασης.

“Ως Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρεβέζης θεωρούμε ότι , οι προτάσεις καθίστανται αναγκαίες , σημαντικές και προς άμεση διαβούλευση , ενώ η ύπαρξη σχετικού νομικού και νομοθετικού πλαισίου , θα μπορέσει να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σταθερότητας, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικού ενδιαφέροντος σε ξένους και Έλληνες επενδυτές. Προς επίρρωση των ανωτέρω θεωρούμε ότι , στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο να ξεκινήσει διάλογος συνεργασίας και αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Ηπείρου. Κύριος σκοπός όλων μας θεωρούμε ότι είναι η εκ νέου εκκίνηση της οικονομίας στην περιοχή μας , η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και φυσικά η ύπαρξη πρότυπων , για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τουριστικών υπηρεσιών, που θα οδηγήσει την Ήπειρο σε υψηλά επίπεδα οικονομικής ευημερίας. Για τους ανωτέρω λόγους , θεωρούμε και αιτούμεθα τον άμεσο συντονισμό και την έναρξη της σχετικής διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης με τους αρμόδιους φορείς , τα αρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους νομικούς συμβούλους των Υπουργείων , με βασικό όμως συντονιστή όλων την Περιφέρεια Ηπείρου”  αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφο της Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites