Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού υποδέχθηκε στην Πρέβεζα τους πρωτοετείς σπουδαστές της

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας, καθώς και την οικεία Λιμενική Αρχή επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του τόσο στις ΑΕΝ, όσο και στις κατατόπους Λιμενικές Αρχές. Μαζί του παρευρέθησαν ο Αρχηγός του Λ.Σ. – Ελλ.-Ακτ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Ο Υπουργός παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

 

Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο Διοικητής της ΑΕΝ κ. Παύλος Τιφτικίδης , χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου,ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ κ. Στέργιος Γιαννάκης και ο Διευθυντής Σπουδών κ. Παντελής Κίκερης ενώ ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τον προσανατολισμό του Υπουργείου στο τμήμα που αφορά την αναβάθμιση της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης.

Από την τελετή απουσίαζε ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας λόγω επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλλε στη βουλή των Ελλήνων, ο οποίος έστειλε  το δικό του μήνυμα καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς σπουδαστές στην Πρέβεζα.

 

 

Ο διοικητής της ΑΕΝ υπογράμμισε ότι η πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στηρίζεται πρωτίστως στην τεχνική κατάρτιση των στελεχών των πλοίων και ιδιαίτερα των αξιωματικών. «Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους για κάθε νέα πρόκληση, καθώς απαιτούν συνεχή εξέλιξη επιμόρφωση και προσαρμογή δια μέσω των απαραίτητων εξειδικευμένων γνώσεων. Αυτές οι εξειδικευμένες γνώσεις τα απαραίτητα εφόδια θα πρέπει να κατορθώσουν οι ακαδημίες μας να τα παρέχουν στο μέγιστο βαθμό στους έλληνες αξιωματικούς στο μέγιστο βαθμό κι αυτός είναι ο στόχος της ακαδημίας μας. Η σταδιοδρομία στη θάλασσα, το επάγγελμα που επιλέξατε, δεν θα πρέπει να το δείτε ως επάγγελμα ευκαιρίας. Είναι τεράστια και βαριά η κληρονομιά για όσοι από σας παραλάβετε τη σκυτάλη, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει η ναυτιλία μας την παγκόσμια πρωτιά. Η ζωή του Έλληνα ναυτικού είναι δύσκολη είτε στο ταξίδι είτε στο λιμάνι. Κακουχίες, Κακοκαιρίες, απομόνωση, περισυλλογή, επίμονη εργασία, έλλειψη οικογένειας και τόσα άλλα. Πλην όμως η ικανότητα των ναυτικών μας να αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω και να φέρνουν εις πέρας την κάθε αποστολή, πλέοντας με ασφάλεια τους παρέχει μια γλυκόπικρη γεύση ικανοποίησης ότι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τιφτικίδης.

 

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών ότι είναι χαρούμενος που βρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε υπερήφανος που υπάρχει η Ακαδημία και υπάρχει με έδρα την Πρέβεζα. Αφού καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους σπουδάζουν σε μία πόλη που είναι ασφαλής, θα σπουδάσουν σε μια σχολή υψηλού επιπέδου στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό της ΑΕΝ. Ο Στράτος Ιωάννου ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό να στηρίζει τις υποδομές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι με χαρά καλωσορίζει στους νέους σπουδαστές στη φιλόξενη πόλη της Πρέβεζας, ενώ τους συνεχάρη για την εισαγωγή τους στη σχολή πλοιάρχων Πρέβεζας. Για την ΑΕΝ Ηπείρου, υπογράμμισε ότι από το 1991 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει ένα άρτια καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό στην Ελληνική Ναυτιλία. «Η ΑΕΝ Ηπείρου είναι ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας. Θα ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα προσοδοφόρο αλλά και δύσκολο και απαιτητικό που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σε μια εποχή που η χώρα μας βγαίνει από το πολύχρονο τέλμα ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας.» είπε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης είπε κατά τον χαιρετισμό του : «Κύριε υπουργέ είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, το νομό μας και ιδιαίτερα για την ακαδημία μας, η σημερινή σας παρουσία εδώ. Είναι ακόμη ιδιαίτερη η τιμή αν αναλογιστούμε ότι υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει να επισκεφθεί το νομό μας, εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. Ήταν τότε που ο υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης πάλι με κυβέρνηση της ΝΔ, ήρθε στην πόλη μας και αναβάθμισε τη σχολή μας, όταν αντίστοιχες σχολές σε άλλες πόλεις, έκλειναν. Ήσασταν ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας από τους πρώτους βουλευτές με τους οποίους συνδέθηκα από την ημέρα της εκλογής μου το 2015 και διατηρήσαμε μέχρι σήμερα μια ειλικρινή φιλία και μια άριστη συνεργασία. Είναι ευκαιρία λοιπόν με τη σημερινή σας παρουσία να διαπιστώσετε από κοντά τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στην Ακαδημία μας, σε ότι αφορά τα κτίρια, τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τις γενικότερες υποδομές και είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλίσετε την ανάλογη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών και προβλημάτων.» Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του στην εκδήλωση ο κ. Γιαννάκης απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε : «Θέλω να σας υπενθυμίσω και δημόσια, αυτό που ήδη έχουμε συζητήσει και δεν είναι άλλο από το πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων για τη δημιουργία στην ακαδημία μας, τμήματος ηλεκτρολόγων και σωστικών πυροσβεστικών μέσων που επίσης πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή, προσδοκώντας σε θετικό αποτέλεσμα.»

Ο Διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Παντελής Κίκερης απευθύνοντας το δικό του καλωσόρισμα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Σήμερα σας υποδεχόμαστε στις παλιές, αλλά φιλόξενες εγκαταστάσεις. Αυριανοί πλοίαρχοι καιν συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το επάγγελμα που επιλέξατε είναι ένα επάγγελμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα και είναι για δυνατούς χαρακτήρες. Έχει μεγάλες απαιτήσεις, μεγάλες υποχρεώσεις , είναι σύγχρονο και απαιτεί πολλές και ποικίλες γνώσεις. Θέλει όμως καρδιά και δείξατε ότι την έχετε με αυτή την επιλογή σας. Θάλασσα είναι ο χώρος που ο Έλληνας μεγαλούργησε από αρχαιοτάτων χρόνων. Κράτησε ζωντανό τον πολιτισμό μας, τις ρίζες μας, την κουλτούρα και τη διέδωσε σε όλο τον κόσμο. Η θάλασσα είναι συνυφασμένη με την Εθνική μας ανεξαρτησία πάντα συνδεδεμένη με την πρόοδο, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.»

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης μιλώντας για την ΑΕΝ Ηπείρου «Ήθελα να δω ο ίδιος τη Σχολή από κοντά γιατί ένα από τα πρώτα μου μελήματα αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και είναι η επένδυση στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση όπου στα χρόνια που θα έρθουν θα απαιτηθούν ποιοτικοί αξιωματικοί αλλά και κατώτερα πληρώματα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως όμως στις αλλαγές που θα προέλθουν στη ναυτιλία μας τα επόμενα χρόνια, όπου θα ισχύσουν νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, νέοι κανονισμοί λειτουργίας και βέβαια νέοι αυτοματισμοί και οι νέοι αξιωματικοί καλούνται να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες συνθήκες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός και πρόσθεσε πως έχει ήδη συγκροτηθεί από το Υπουργείο, επιτροπή η οποία θα περιοδεύσει σε όλες τις Ακαδημίες της χώρας με σκοπό την καταγραφή των αναγκών και των προτεραιοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναβαθμιστούν σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης βραβεύτηκε ο πρώτος σε επίδοση μαθητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, ενώ πολλές ήταν οι ευχές για καλή σταδιοδρομία από γονείς, συγγενείς και φίλους των σπουδαστών.

Μετά το πέρας της τελετής ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και τις ελλείψεις των κτιρίων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites