Γκάφα ολκής ή κατασκευή “ψεύτικης πραγματικότητας” από τον Βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιο Γιαννάκη;

Την έντονη αντίδραση παρευρισκόμενων στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Ηπείρου προκάλεσε με την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κος Στέργιος Γιαννάκης.

Παίρνοντας το λόγο ο κος Γιαννάκης είπε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του : «Κύριε υπουργέ είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, το νομό μας και ιδιαίτερα για την ακαδημία μας, η σημερινή σας παρουσία εδώ. Είναι ακόμη ιδιαίτερη η τιμή αν αναλογιστούμε ότι υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει να επισκεφθεί το νομό μας, εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. Ήταν τότε που ο υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης πάλι με κυβέρνηση της ΝΔ, ήρθε στην πόλη μας και αναβάθμισε τη σχολή μας, όταν αντίστοιχες σχολές σε άλλες πόλεις, έκλειναν.»

Πάνω σε αυτή τη φράση του Βουλευτή, αξίζει να θυμίσουμε τόσο στους αναγνώστες όσο και στον ίδιο τον κ. Γιαννάκη (ή τον λογογράφο του) , ότι στις 4 Απριλίου του 2019 την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα επισκέφθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης (Δείτε ΕΔΩ)ενώ στις 27 Οκτωβρίου του 2017 την σχολή επισκέφθηκε και ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής (Δείτε ΕΔΩ).

Επίσης, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως διάθεση υποστήριξης κανενός κόμματος και καμίας κυβέρνησης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έντονη κυβερνητική παρουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και κυρίως στο Δήμο Πρέβεζας με επισκέψεις Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, αλλά και του εν ενεργεία τότε πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Στα λεγόμενα του κ. Γιαννάκη αντέδρασε άμεσα ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας ο οποίος δήλωσε : “Υποδεχόμαστε με τον προσήκοντα σεβασμό τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκη, στην Πρέβεζα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν ο μόνος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, που επισκέφθηκε την Πρέβεζα και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αντιθέτως, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε διαδοχικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, με έδρα την Πρέβεζα, και μετά από απουσία δεκαετιών των εκάστοτε αρμόδιων Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, τους κ.κ Κουρουμπλή, την 27η Οκτωβρίου 2017 και Κουβέλη, την 4η Απριλίου 2019. 

Μάλιστα, επί θητείας των εν λόγω Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα κατέστη η μεγαλύτερη σε αριθμό σπουδαστών Ακαδημία Πλοιάρχων σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό πόλο για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, επί θητείας των αρμόδιων Υπουργών δρομολογήθηκε η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γεγονός που είχε να συμβεί επίσης για δεκαετίες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν απέναντι στην κατασκευή μιας ψεύτικης πραγματικότητας, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων, παραθέτουμε ενδεικτικές φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, από τις επισκέψεις των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Κουρουμπλή και Κουβέλη αντίστοιχα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα. “


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites