Θα μας αλλάξουν τα φώτα …

Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και

Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου

 

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη διαγωνισμού, μέσω της διαδικασίας Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για το έργο: «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».

Το αντικείμενο του Έργου αφορά στον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, προμήθεια/εγκατάσταση, αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου (8.500 φωτιστικών σημάτων) και τεχνική διαχείριση (ήτοι: συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση) του συστήματος και των υποδομών οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συστημάτων τηλεδιαχείρισης, ελέγχου και συνοδευτικών έργων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του Έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε Ευρώ 8.038.831,00 χωρίς Φ.Π.Α.

Σε σχόλιό της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη, τονίζει: «Τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση του έργου αυτού, είναι η αποκατάσταση των βλαβών/φθορών των υποδομών οδοφωτισμού του οδικού δικτύου, η εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του Συστήματος, με σύγχρονους όρους ποιότητας, ασφάλειας και πληρότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο συνεχής έλεγχος των υποδομών μέσω της τηλεδιαχείρσης, με αποτέλεσμα την μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Η μοναδικότητα δε, του έργου έγκειται αφενός στην υλοποίησή του μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, ως το πρώτο έργο που υλοποιείται με την μορφή αυτή και αφετέρου στο γεγονός ότι οι δαπάνες για την Τεχνική Υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου καλύπτονται από επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)».

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites