Παρασκευή, 25/09/2020

Σε αυτή την παραλία της Ευρώπης οι γυναίκες και οι άνδρες κολυμπούν χωριστά

Σε μια παραλία της Τεργέστης ένας λευκός τοίχος τριών μέτρων χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες

Από τη μία μεριά οι γυναίκες και από την άλλη οι άνδρες. Στη μέση τους ένας λευκός τοίχος με ύψος πάνω από τρία μέτρα. Στην Τεργέστη βρίσκεται η τελευταία παραλία σε ολόκληρη την Ευρώπη, που είναι χωρισμένη στα δύο. Πρόκειται για την Lanterna, που συχνά ονομάζεται και «Pedocin», ένα κέντρο κολύμβησης που διατηρεί ακόμη τους κανόνες της σεμνότητας, οι οποίοι διαμορφώθηκαν για πρώτη φορά υπό αυστριακή κυριαρχία, τουλάχιστον έναν αιώνα πριν.

«Έρχομαι εδώ με τη γυναίκα μου και αποχαιρετάμε ο ένας τον άλλο στην είσοδο. Εκείνη πηγαίνει από την πλευρά των γυναικών με τις φίλες της, ενώ εγώ από τη μεριά των ανδρών με τους δικούς μου. Από τη δική μας μεριά υπάρχει περισσότερη ηρεμία» αφηγείται ένας λουόμενος. «Δεν είναι πλέον ζήτημα θρησκοληψίας, αλλά ελευθερίας: εμείς οι γυναίκες έχουμε τη συνήθεια να φλυαρούμε, ενώ οι άνδρες προτιμούν να παίζουν χαρτιά» προσθέτει χαρακτηριστικά μία ακόμη λουόμενη.

Συνεπώς, μια τέτοια διάκριση που φαίνεται παρωχημένη, βρίσκει ακόμα σύμφωνους τους κατοίκους της Τεργέστης, άνδρες και γυναίκες. «Κανείς δεν τολμάει να τον αγγίξει: γενικά δεν μου αρέσουν οι τοίχοι, αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός που θέλουμε να παραμείνει όρθιος». Π

ηγή: La Repubblica

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ