Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Πίνδος» τα αιτήματα Χασιάκου για τα Κεντρικά Τζουμέρκα

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε στην Άρτα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, με τον πρώην δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Χασιάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Χασιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σημαντικά προβλήματα απομόνωσης και έλλειψης στρατηγικής ανάπτυξης του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις οδικούς άξονες που κρίνονται απαραίτητοι για να υπάρξει η αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν:

  • Ο οδικός άξονας Άρτα – Βουργαρέλι, δρόμος που θα περνά περιμετρικά από τη λίμνη Πουρναρίου.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει το Βουργαρέλι με τη Θεσσαλία και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την προβληματική σήμερα διαδρομή.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει τα πέντε μεγαλύτερα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων και θα συντομεύσει τους χρόνους εσωτερικής επικοινωνίας τουλάχιστον στο μισό.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ριζόπουλος άκουσε με προσοχή το σκεπτικό και εξήγησε στον κ. Χασιάκο ότι οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Περιφερειακότητας ως τμήμα του ενιαίου προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης «Πίνδος» που εξήγγειλε για πρώτη φορά στην Άρτα στις 31 Μαρτίου του 2018.

Ο μεν πρώτος άξονας θα αποτελέσει την βασική είσοδο στην Πίνδο από το Νότο και ο δεύτερος τη βασική είσοδο στην Πίνδο από τη Θεσσαλία και γενικότερα την Ανατολή.

Ειδικότερα, για τον δεύτερο άξονα διευκρίνισε βέβαια ότι τα όρια της δικαιοδοσίας φτάνουν έως τα σύνορα της Ηπείρου με τη Θεσσαλία. Από εκεί και πέρα θα επιδιωχθεί η συνεννόηση με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται σήμερα την Ιονία Οδό, τον Ε-65 και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης και έχει ζωτικά συμφέροντα έχοντας επενδύσει συνολικά στην Ήπειρο. Αυτή θα κληθεί να αναλάβει το κομμάτι από τα σύνορα της Ηπείρου έως τον Ε-65. Είναι προφανές, ότι η ανάπτυξη του ενιαίου προγράμματος Πίνδος θα φέρει χιλιάδες νέους επισκέπτες στην Ήπειρο και άρα χρήστες των νέων οδικών αξόνων.

Τέλος, ο τρίτος άξονας αυταπόδεικτα θα αποτελέσει τον απαραίτητο κρίκο στην εσωτερική αλυσίδα της περιοχής που θα φέρει αναβάθμιση, ανάπτυξη, εισόδημα και θέσεις εργασίας στα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω διεξοδική συζήτηση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΕΜΔΥΔΑΣ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας για το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό των Μηχανικών

01/12/2022, 11:42 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΣΠΑ

29/11/2022, 9:46 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  Ήπειρος, ο απόλυτος προορισμός αυθεντικών εμπειριών, στη Philoxenia 2022

23/11/2022, 11:55 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Καταγγελίες για κακοποίηση και στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής

23/11/2022, 11:24 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατατέθηκε η Μηνυτήρια Αναφορά για το “έγκλημα” στον Λούρο

21/11/2022, 5:52 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Αρταίων υπέγραψε σύμβαση με εξειδικευμένο γραφείο για την τουριστική προβολή της Άρτας

17/11/2022, 4:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites