Επίσκεψη του Κώστα Μπάρκα στην ΑΕΝ Ηπείρου

Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου πραγματοποίησε την Τετάρτη 12/12/2018 ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Το βουλευτή υποδέχτηκαν ο διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου Πλωτάρχης Λ.Σ.  Κωνσταντίνος Καρβέλης και ο διευθυντής σπουδών Πλοίαρχος Ά Εμπορικού Ναυτικού Παντελής Κίκερης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του βουλευτή Πρέβεζας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ηπείρου, καθώς και εκτενής ενημέρωσή του από τον διευθυντή σπουδών και εκπαιδευτικούς της ΑΕΝ.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, όπου ο Κώστας Μπάρκας τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε τα αυριανά στελέχη του Εμπορικού  Ναυτικού να είναι πλήρως καταρτισμένα και να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια ναυτιλία. Επιπρόσθετα διαβεβαίωσε ότι, πέρα των δύο μόνιμων προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία στην ΑΕΝ Ηπείρου, το νέο έτος θα υλοποιηθεί  η περαιτέρω στελέχωσή της με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών της ΑΕΝ Ηπείρου, καθώς το υπάρχον πλαίσιο που λειτουργεί από το 2000 δημιουργεί δυσλειτουργίες και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες τόσο των σπουδαστών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

22/01/2021, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : 120 δόσεις για χρέη από δάνεια με εγγυήσεις του Δημοσίου

22/01/2021, 7:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Γεωργάκου – Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών

22/01/2021, 7:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites