Νίκος Χουντής στο Σταθμό της Πρέβεζας : “Η κωλοτούμπα της πολιτικής Τσίπρα απαξίωσε την αριστερή πολιτική σε όλη την Ευρώπη”

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” με τους Νίκο Λιβιεράτο και Ανδριάνα Σολδάτου, έδωσε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκος Χουντής, ο οποίος την Τρίτη επισκέπτεται την Πρέβεζα, όπου θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο στις 19:00 το απόγευμα.

Ο κ. Χουντής απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Λιβιεράτου αναφορικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο Ιόνιο και την Ήπειρο τόνισε πως , χαρακτηριστικό όλων αυτών των επεμβάσεων είναι ότι όλες αυτές οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις δεν σέβονται το περιβάλλον, δεν σέβονται την υγεία των κατοίκων, δεν σέβονται ίσως και την οικονομία και την ιστορία των περιοχών που γίνονται.” Παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως αναφορά την προστασία του περιβάλλοντος και επομένως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα.” είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος προανήγγειλε  συνάντηση με την επιτροπή κατά των εξορύξεων για τον συντονισμό του αγώνα ούτως ώστε να αποτραπούν τέτοια περιβαλλοντικά εγκλήματα και να δοθούν σωστές απαντήσεις στα προβλήματα.
Σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη σχετικά με τον έλεγχο των εταιριών που θα αναλάβουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές ο κ. Χουντής ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτός ο έλεγχος εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διορθώσει την ζημιά που έχει γίνει εξαρχής. Στην καλύτερη περίπτωση θα αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη προς τους ενδιαφερόμενους, θιγόμενους και πληττόμενους, αλλά αυτό δεν θεραπεύει το πρόβλημα που θα έχει ήδη δημιουργηθεί.  (… )Η Ευθύνη είναι των εθνικών αρχών και τα αποτελέσματα θα τα φέρει ο αγώνας των κατοίκων και των κινημάτων”

Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε επίσης και στην άνοδο της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα  λέγοντας πως το κοινωνικό θερμοκήπιο που οδηγεί στην άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς κυρίως είναι, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων, που απορρέουν από την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης, ως αναφορά τη συνεχιζόμενη λιτότητα μνημονιακού τύπου και με την συνεχή εποπτεία, όπου πλήττεται και η εθνική κυριαρχία, ενώ ευθύνες απέδωσε και στο κενό που δημιουργείται από την στροφή της παραδοσιακής αριστεράς προς τον νεοφιλελευθερισμό αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη “κωλοτούμπα της πολιτικής Τσίπρα, η οποία έχει βαθύτατες επιπτώσεις σε όλη την αριστερά της Ευρώπης, καθώς απαξίωσε την αριστερή πολιτική και δημιούργησε αισθήματα αγωνιστικής απραξίας, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική ευρωπαϊκή ένωση. ”

Μιλώντας για τις διώξεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τόσο του Μελανσόν στη Γαλλία, όσο και του  Λαφαζάνη στην Ελλάδα για αντίσταση κατά της αρχής, ο κ. Χουντής είπε πως “κοινός παρονομαστής είναι η ποινική δίωξη της πολιτικής δράσης. Αυτό θα γίνεται κοινό χαρακτηριστικό και άλλων χωρών. Είναι συνθετικό στοιχείο για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας με τις ιδιομορφίες κάθε χώρας, πρέπει να καταλυθεί και η δημοκρατία και το δημοκρατικό δικαίωμα του άλλου να διαδηλώνει και να κινητοποιείται. “, ταυτόχρονα όμως διαχώρισε τις διώξεις αυτές από αυτή του Γιάννου Παπαντωνίου  για την οποία ανέφερε τα εξής “Εφόσον έχουμε ενδείξεις και αποδείξεις για διαφθορά, διαπλοκή και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση βεβαίως βάζει αυτό το θέμα με καθυστερήσεις, για να δημιουργήσει όλη αυτή την ατμόσφαιρα, ώστε να ξεφύγουμε από άλλα κρίσιμα προβλήματα, όπως είναι το οικονομικό με τις συντάξεις , όπως είναι το αφορολόγητο, όπως είναι οι περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια, με αυτά τα αιματηρά πλεονάσματα που θα είναι και τα διακυβεύματα των εκλογών. Όλα αυτά ως βασική ατζέντα δεν τα θέλει η κυβέρνηση. ”

Τέλος, αναφορικά με την παραίτηση Κοτζιά ο κ. Χουντής περιγράφοντας το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών είπε ότι η χώρας μας εμπλέκεται στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια της Αμερικής και του ΝΑΤΟ τονίζοντας πως  “Πίσω από αυτή τη φλυαρία και από αυτά τα οξύμωρα – φεύγει αυτός που συμφωνεί, μένει αυτός που διαφωνεί – εγώ διακρίνω, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Βασική αιτία είναι ότι ο κ.Κοντζιάς είδε τα αδιέξοδα και έτσι αποχώρησε αλλά υπερασπίζεται αυτά που θέλει να υπερασπίζεται. Το πρόβλημα είναι συνολικό της κυβέρνησης με ευθύνη του πρωθυπουργού που αφήνει, όλο αυτό το πράγμα με τις αλληλοκατηγορίες.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites