Παραγωγή ντοκιμαντέρ προβολής της Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2018 υπεγράφη σύμβαση ανάθεσης του έργου «Παραγωγή ντοκιμαντέρ προβολής της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», ανάμεσα στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το σκηνοθέτη, κ. Βαγγέλη Ευθυμίου.

Η ανάθεση του έργου εντάσσεται στην υποστήριξη από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» του καινοτομικού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», το οποίο εξελίσσεται στην Ήπειρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για την υποστήριξη του Προγράμματος αυτού, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» πρόκειται να συνδράμει την Περιφέρεια Ηπείρου στο σχεδιασμό και τη διοργάνωση της εναρκτήριας εκδήλωσης (launch event) της Διαδρομής, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 20 Οκτώβρη του 2018.

Συγκεκριμένα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» χάρη στη σπουδαία χορηγία των 62.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. που προσέφερε το εταιρικό μας μέλος, «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», για την υποστήριξη του launch event της Διαδρομής, έχει ήδη αναθέσει: α) τη δημιουργία της ιστοσελίδας της διαδρομής, την οποία θα εκπονήσει η εταιρεία “Clio Muse”, β) το σχεδιασμό-υλοποίηση των οπτικοακουστικών υποδομών της αίθουσας της εκδήλωσης και του ενημερωτικού – προωθητικού υλικού, καθώς και γ) την παραγωγή δίγλωσσου ντοκιμαντέρ που θα προβάλει τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου Προγράμματος στο κοινό και το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης ανάθεσης έργου.

Πρόκειται για ένα μίνι ντοκιμαντέρ που μέσα σε λίγα λεπτά θα συμπυκνώνει την ουσία της Πολιτιστικής Διαδρομής και με όχημα τα μνημεία, θα αναδείξει τα ιστορικά και περιβαλλοντικά μνημεία, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τον υλικό και άυλο πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου.

Ο χρόνος εκπόνησης του έργου ορίζεται στους πέντε μήνες και η αμοιβή του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου ορίζεται στα 15.000,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιθυμεί να ενισχύσει με τρόπο ουσιαστικό τη συλλογική αυτή προσπάθεια ανάδειξης της Ηπείρου και φιλοδοξεί να συμβάλει σε αυτό και μέσα από τη δημιουργία αυτού του υψηλής ποιότητας ντοκιμαντέρ που θα μεταδίδει στο θεατή την ατμόσφαιρα και τη μαγεία του ξεχωριστού αυτού τόπου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites