«Πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου» του Μάκη Νάτσιου

 

Η ενοποίηση του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πρακτικά δε ξέρω πως θα λειτουργήσει και αν η ενοποίηση θα είναι εξ’ ολοκλήρου και ισότιμη, όπως λ.χ. επαγγελματικά δικαιώματα, οικονομικός καταμερισμός κ.α. .

Το 2010 όταν είχε ανοίξει ο διάλογος για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον «Καλλικράτη» στην παιδεία – δεν υπήρχε συζήτηση για ενοποιήσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, ως Πρόεδρος & Εκπρόσωπος του Συλλόγου Σπουδαστών, είχα εκφραστεί από τη πρώτη κιόλας στιγμή για τη δημιουργία της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, φυσικά η άποψη είχε συμπαραστάτες πολλούς καθηγητές του ιδρύματος – όχι όλους, και την τοπική κοινωνία.

Ένα αίτημα όμως, που στο σύνολο του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ μπορεί κάποιες στιγμές της ιστορίας του να ήταν μειοψηφική, όπως αυτή το Μάιο του 2011 που είχε κατατεθεί η πρόταση για τη συγκέντρωση του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ σε μία πόλη και συγκεκριμένα στην Άρτα.

Η τεκμηρίωση της πρότασης μας όμως, τόσο με τα ακαδημαϊκά κριτήρια, όσο και οι υλικοτεχνικές υποδομές, δεν άφηναν περιθώρια για αντικρούσεις των επιχειρημάτων μας, και για λόγο οικονομίας της συζήτησης δε τα παραθέτω, αν και είναι γνωστά.

Θεωρώ ότι το ΝΣ του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε μία σωστή κατεύθυνση μεν, με πολιτικές προεκτάσεις δε (ο νοών νοείτω). Από την άλλη με προβληματίζει το γεγονός ότι η έδρα θα είναι στα Ιωάννινα, εν αντιθέσει με τα νέα και παλιά τμήματα της Άρτας, όπου η έδρα παραμένει εκεί.

Ο στόχος για τη δημιουργία όλων των Οικονομικών σχολών της Ηπείρου σε μία πόλη και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα μπορεί να μην υλοποιείται πλήρως, αλλά ως ένας άνθρωπος που πάντα προσπαθεί και θέλει να τα βλέπει τα πράγματα αισιόδοξα, βλέπω την δημιουργία αυτή ως ένα ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Οψόμεθα.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα, η πόλη που κρύβεται απο την ιστορία της; (ένα μικρό σημείωμα)

20/03/2023, 10:42 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Σχολική Ετοιμότητα: Είμαστε πραγματικά έτοιμοι για την Α’ Δημοτικού;

15/03/2023, 10:19 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η Πρέβεζα είναι πόλη φιλική σε άτομα με αναπηρίες;

16/02/2023, 10:29 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα σπάνιο ιστορικό τεκμήριο για τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας

10/02/2023, 7:05 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η πρόταση του Παναγιώτη Ρεμπή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

26/01/2023, 4:25 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Σιόρεντας : Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»

23/01/2023, 11:50 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites