Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο mypreveza.gr : ” Πράγματα που λειτουργούν και έχουν υποδομές δεν τα χαλάς”

photo credits / mypreveza.gr

Από τα πιο επίσημα χείλη και με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τη παραμονή (και μελλοντικά) της έδρας του Πανεπιστημιακού, από το Σεπτέμβριο του 2019, τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Πρέβεζα.

Στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ως επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου απάντησε στην ερώτηση μας αναφορικά με τις επισημάνσεις της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίες αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική μεταφορά τμημάτων στις σχολές των Ιωαννίνων και της Άρτας λέγοντας:  “Όχι δεν θα υπάρχει αυτό. Το τμήμα της Πρέβεζας θα μείνει στην Πρέβεζα.Πράγματα που λειτουργούν και έχουν υποδομές δεν τα χαλάς. Πρέπει να είσαι ανόητος να αφήσεις αυτό (τις υποδομές του τμήματος της Πρέβεζας) και να τρέχεις στα παραπήγματα. Τόσο ανόητοι δεν είμαστε.”

Η δήλωση αυτή του κ. Γαβρόγλου κάνει ξεκάθαρο προς πάρα κατεύθυνση και κυρίως στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ότι οι επισημάνσεις που αφορούν δυνατότητα μεταφοράς τμημάτων,  δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψιν από το Υπουργείο και στο τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στη Βουλή, θα διασφαλίζεται πλήρως και η μελλοντική λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Ο Υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της τελετής αναγόρευσης του κ. Τσακαλώτου ως επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΙ Ηπείρου, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους φοιτητές οι οποίοι του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη διεπιστημονικότητα του τμήματος , το ζήτημα της στέγασης  κ.α.

Μάλιστα φοιτητές του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) υποδέχθηκαν τον Υπουργό κρατώντας πανό με το οποίο ζητούν επαρκή χρηματοδότηση για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites