Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο mypreveza.gr : ” Πράγματα που λειτουργούν και έχουν υποδομές δεν τα χαλάς”

photo credits / mypreveza.gr

Από τα πιο επίσημα χείλη και με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τη παραμονή (και μελλοντικά) της έδρας του Πανεπιστημιακού, από το Σεπτέμβριο του 2019, τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Πρέβεζα.

Στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ως επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου απάντησε στην ερώτηση μας αναφορικά με τις επισημάνσεις της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίες αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική μεταφορά τμημάτων στις σχολές των Ιωαννίνων και της Άρτας λέγοντας:  “Όχι δεν θα υπάρχει αυτό. Το τμήμα της Πρέβεζας θα μείνει στην Πρέβεζα.Πράγματα που λειτουργούν και έχουν υποδομές δεν τα χαλάς. Πρέπει να είσαι ανόητος να αφήσεις αυτό (τις υποδομές του τμήματος της Πρέβεζας) και να τρέχεις στα παραπήγματα. Τόσο ανόητοι δεν είμαστε.”

Η δήλωση αυτή του κ. Γαβρόγλου κάνει ξεκάθαρο προς πάρα κατεύθυνση και κυρίως στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ότι οι επισημάνσεις που αφορούν δυνατότητα μεταφοράς τμημάτων,  δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψιν από το Υπουργείο και στο τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στη Βουλή, θα διασφαλίζεται πλήρως και η μελλοντική λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Ο Υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της τελετής αναγόρευσης του κ. Τσακαλώτου ως επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΙ Ηπείρου, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους φοιτητές οι οποίοι του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη διεπιστημονικότητα του τμήματος , το ζήτημα της στέγασης  κ.α.

Μάλιστα φοιτητές του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) υποδέχθηκαν τον Υπουργό κρατώντας πανό με το οποίο ζητούν επαρκή χρηματοδότηση για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites