Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

photo credits / mypreveza.gr

Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου αναγορεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαϊου ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Παρόντες στην τελετή αναγόρευσης ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι Βουλευτές Πρέβεζας και  Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας  και Τσίρκας , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μίλτος Παππάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ζωνίδης κ.α.

 

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας εμφανώς συγκινημένος κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως η ανακήρυξη του κ. Τσακαλώτου είναι μια  κορυφαία στιγμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Ηπείρου, λέγοντας ότι, η πράξη αυτή γίνεται για να τιμηθεί η συνεισφορά του τιμώμενου προσώπου στις οικονομικές επιστήμες.

Ο κ. Τσίνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς είναι η τελευταία σημαντική εκδήλωση πριν την ενοποίηση του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ. Χάρης Ναξάκης , μίλησε για την συνεισφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις οικονομικές επιστήμες πλέκοντας ουσιαστικά το εγκώμιο του Υπουργού Οικονομικών.

Τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο απένειμε  ο Αντιπρύτανης και καθηγητής του ΤΕΙ Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Ο Υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά την αναγόρευση πραγματοποίησε μια τολμηρή ομιλία, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην περίοδο άνθισης του καπιταλισμού στη δεκαετία του 50 και του 60, καταλήγοντας στην εποχή της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα χάθηκε η έννοια του δημοσίου συμφέροντος με ότι αυτό σήμανε τελικά για την χώρα μας. «Το πιο καταστροφικό τα τελευταία 3 χρόνια με τον φιλελευθερισμό ήταν η φθίνουσα πορεία του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός , ο οποίος τόνισε ότι οι Έλληνες μάθαμε πολλά από την κρίση.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites