ΠΡΕΒΕΖΑ : Έρχεται το 2ο SCHOOL ART FESTIVAL – Με σύνθημα ενάντια στον πόλεμο και τα ναρκωτικά

SCHOOL ART FESTIVAL – ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5X5

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές αποδείξαμε ότι δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας και τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, για όλα όσα μας αξίζουν. Σε κάθε σχολεία και γειτονιά ανταλλάξαμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας, οργανώσαμε τον αγώνα μας, πλημμυρίσαμε τους δρόμους της πόλης με τα πανό, τα συνθήματά μας…

Δε σταματάμε, δε σταματάμε… ο αγώνας μας συνεχίζεται γιατί όλα όσα κάνουν το σχολείο και τη ζωή μας χειρότερη παραμένουν, είναι εδώ…

Εδώ όμως είμαστε και εμείς! Ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε!… Και στους δρόμους θα ξαναβγούμε αλλά και μέσα από την πολιτιστική και αθλητική μαθητική δημιουργία να προβάλουμε τις ανάγκες μας για ένα σχολείο που δε θα μας εξοντώνει αλλά θα μας μορφώνει πραγματικά, για ένα σχολείο που θα δίνει βήμα στην ανάγκη μας για δημιουργία, στην ουσιαστική επαφή μας με τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Είναι πολλά αυτά που μας προβληματίζουν, πολλά όλα αυτά τα οποία δεν ανεχόμαστε. Μετά και από την Πανελλαδική Συνάντηση των μαθητών στην Αθήνα, ενώσαμε τις φωνές μας οι μαθητές απ’ άκρη σ ΄άκρη της Ελλάδας, βγήκαμε πιο δυνατοί. Δε δεχόμαστε να βλέπουμε γύρω μας  εστίες πολέμου, να βλέπουμε λαούς να ξεριζώνονται από τις χώρες τους. Να αλωνίζει το ΝΑΤΟ και να στήνει παντού στρατιωτικές πολεμικές βάσεις θανάτους για τους λαούς, όπως έχει και στην Ελλάδα με τη θερμή στήριξη της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων και όπως θέλει να φέρει και στα Σκόπια. Δεν αντέχουμε τους άδικους πολέμους που γίνονται για τα πετρέλαια, για τον πλούτο που καταλήγει στα χέρια λίγων, που δε λογαριάζουν τις ζωές των λαών προκειμένου να πλουτίσουν. Δεν ανεχόμαστε να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν παιδιά στην ηλικία μας, όπως η Αχεντ Ταμίμι στην Παλαιστίνη επειδή αγωνίζονται για τη λευτεριά της πατρίδας τους και για να ζήσουν ειρηνικά. Σε όλα αυτά εμείς οι μαθητές πεισμώνουμε και βροντοφωνάζουμε:

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!!! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!!!

Γι’ αυτό μέσα από τη δική μας μαθητική διοργάνωση, το School Art Festival το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 19:30 μ.μ., στη Λαϊκή Αγορά με σύνθημα:

“Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”,

θέλουμε οι μαθητές να εκφραστούμε σε όλα τα παραπάνω. Μέσα από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική και με όποιο άλλο τρόπο μας αρέσει. Καλούμε τα 15μελή και 5μελή των σχολείων να συμμετέχουν με όποιο τρόπο θέλουν οι μαθητές.

Καλούμε σε αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 την Κυριακή 18 Μάρτη στις 10:30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου, με σύνθημα:

“Βάλε γκολ στο τέρμα, όχι στη ζωή σου. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά”.

Γιατί δεν δεχόμαστε να ναρκώνεται το μυαλό μας, αλλά επιλέγουμε να αγωνιστούμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites