Κερδίζει συνεχώς  έδαφος στη Γερμανική τουριστική αγορά ο προορισμός «Ήπειρος»

 

Ιδιαίτερα διακριτή έγινε η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου, στην  Διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας από 7-11/3/2017. Ήταν η 3η κατά σειρά συμμετοχή της Ηπείρου σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα,  καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του Εναλλακτικού Τουρισμού στο Αμβούργο και του Γενικού Τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη η Ηπειρωτική παρουσία.

 

Στην ITB Berlin, συμμετείχαν φέτος  10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ   εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, ως επίσης για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσε στην αποστολή της Περιφέρειας  η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ κ. Σαγάνας. Η Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιφέρειά μας θα έχει  μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα.

 

Η προβολή της Περιφέρειας κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις: Μέσω των ειδικών εκδόσεων της,  με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς, (όπως οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων)- επιχειρηματίες και με επαφές που είχαν μέλη της Αποστολής της Περιφέρειας.  

 

Μεταξύ αυτών, ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου κ. Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού,  με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Inger και με ομάδα στελεχών του οργανισμού κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως του εναλλακτικού τουρισμού.  

 

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής παρουσίας της Ηπείρου, ήταν και το γεγονός ότι ο ιστορικός σταθμός της Deutsche Welle, φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

 

Εκτενή αναφορά έγινε επίσης και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες.

 

  • Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου είναι στην μεγάλη  ρωσική αγορά και την έκθεση MITT στη Μόσχα

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites