ΠΡΕΒΕΖΑ : Ξεκινά ξανά η διαδικασία εγκρίσεων για δημιουργία νέου Κοιμητηρίου στο Νεοχώρι

Το θέμα του κοιμητηρίου Πρέβεζας έφερε ξανά στο προσκήνιο  με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργία”  κ. Διονύσης Καλλίνικος.

Ο κ. Καλλίνικος ζήτησε απαντήσεις για το ποια είναι τα αποτελέσματα της γεωλογικής μελέτης που έχει γίνει για τη δημιουργία νέου Κοιμητηρίου στο Νεοχώρι; Αν διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του χώρου ώστε να πραγματοποιηθεί η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και η δημοσίευση του σε ΦΕΚ; Ποια είναι η επόμενη κίνηση ώστε να λυθεί το μείζον ζήτημα του Κοιμητηρίου της πόλης; Αν έχουν γίνει συζητήσεις για άλλες περιοχές και για τυχόν αλλαγή θέσης στο γενικό πολεοδομικό όπως αναφέρθηκε από τον κ. Δήμαρχο το 2013.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καλλίνικος η επιτακτικότερη ανάγκη επίλυσης του ζητήματος αυτού είναι ζήτημα πολιτισμού και ευπρέπειας για τους συνανθρώπους μας που φεύγουν.

Στις ερωτήσεις του κ. Καλλίνικου απάντησε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσίων του Δήμου Πρέβεζας κ. Ντίνα Μωραίτη, η οποία είπε: “Είχε συνταχθεί γεωλογική μελέτη μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Η Γεωλογική μελέτη το έδαφος το βγάζει κατάλληλο. Η μελέτη αυτή είχε σταλεί στο Υπουργείο Υγείας δεν εγκρίθηκε, όμως όχι λόγω του εδάφους αλλά λόγω αποστάσεων. Η νομοθεσία έχει τροποποιηθεί. Τροποποιούμαι την γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη ούτως ώστε να την εναρμονίσουμε με τη νέα νομοθεσία προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία των εγκρίσεων. Το έδαφος όμως κατάλληλο είναι.”

” Στο υπουργείο συζητώντας αυτό το θέμα αν μπορούμε να πάμε σε άλλη θέση η απάντηση ήταν ότι εφόσον το προβλέπει εκεί το γενικό πολεοδομικό δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη θέση. Το δεύτερο είναι ότι εαν θέλουμε να τροποποιήσουμε το γενικό πολεοδομικό δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές ουτως ώστε αυτό να γίνει. Από έρευνα που έχουμε κάνει σαν υπηρεσία αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί. Αυτή είναι ίσως η μόνη έκταση η οποία είναι Δημοτική, είναι σχετικά μακριά από κατοικίες και πιθανόν μόνο εκεί μπορεί να γίνει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα κάνει η ΕΡΤ

19/01/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : 21 κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας και 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων

19/01/2021, 6:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας καταγγέλλει ολιγωρία στο θέμα των εμβολιασμών

19/01/2021, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : «Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί πλέον το σύνολο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική»

19/01/2021, 3:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας

19/01/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Όμιλος Ζηκίδη και η STIHL στηρίζουν το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με εξοπλισμό καθαριότητας

19/01/2021, 2:05 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites