ΠΡΕΒΕΖΑ : Το “γράψε – σβήσε” του Δήμου στις λίστες των πλημμυροπαθών και η αγανάκτηση των κατοίκων που ξεχείλισε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απίστευτες καταγγελίες για πλημμυροπαθείς "φαντάσματα" από τους κατοίκους του Λούρου

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που συνεδρίασε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 48 χιλιάδων ευρώ που αποφάσισε ο Δήμος να καταβάλει σε όσους υπέστησαν ολική ή μερική καταστροφή στις περιουσίες τους.

Το “χορό” της συζήτησης άνοιξε στη διαδικασία των ερωτήσεων – απαντήσεων ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Διονύσης Καλλίνικος, ο οποίος ρώτησε το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαίλη, αν ο Δήμος έχει προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, όπως είχε ζητηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας  το 2016 και την οποία συνέστησε αμέσως ο Δήμος Πάργας.

Ο Δήμαρχος φάνηκε να μην γνωρίζει το θέμα και απάντησε  στην ερώτηση του κ. Καλλίνικου λέγοντας πως δεν ξέρει αν έχει συσταθεί αυτή η επιτροπή και νομίζει πως έχει συσταθεί από εργαζόμενους του Δήμου, ενώ  συνέχισε να αμφισβητεί το νόμο του κράτους που ορίζει το Δήμο ως αρμόδιο για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων , μπερδεύονταν τον ουσιαστικά με την παράγραφο για τους πλεύσιμους ποταμούς. Μάλιστα αναφέρθηκε  και στις διεργασίες της κυβέρνησης για το νέο Καλλικράτη ο οποίος όπως είπε θα ξεκαθαρίζει αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Καλλίνικος συνέχισε να εξηγεί στο Δήμαρχο πως ο “Ξερίας” και ο “Ανανίας” που είναι υπεύθυνοι για τις πρόσφατες πλημμύρες στο Λούρο είναι χείμαρροι για τους οποίους την αρμοδιότητα έχει ο δήμος . Ο Δήμαρχος ξαφνικά και χωρίς να απαντά στον κ. Καλλίνικο βγήκε εκτός ελέγχου και πέρασε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση με φωνές και εκφράσεις εντελώς υποτιμητικές όπως  “μεγάλη ευαισθησία σας έπιασε ξαφνικά…”

 

Σε αυτό το σημείο η συζήτηση πήρε όπως ήταν αναμενόμενο άλλη τροπή με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Κωστούλα να του λέει πως εγκαλεί τους συμβούλους για την ευαισθησία που δείχνουν για τους πλημμυροπαθείς.

Θέλοντας ουσιαστικά να αποφύγει τη συζήτηση αυτή ο κ. Μπαίλης άρχισε ξαφνικά να αναφέρεται σε άλλα άσχετα πράγματα, όπως την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους για την υποβολή προτάσεων για αγορά μηχανημάτων έργου και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, όπου ο Δήμος δικαιούνται το ποσό των 185 χιλιάδων και 182 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Την συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να την αποφύγει αφού στη συζήτηση του θέματος για τις αποζημιώσεις οι πολίτες ήταν ο πραγματικός χείμαρρος.

Ο κ. Μπαϊλης προς ενημέρωση του σώματος είπε πως υπήρξαν ενστάσεις από 5 Δημότες, στις περιουσίες των οποίων θα γίνει άμεσα αυτοψία, ενώ ο ίδιος ζήτησε άλλες 60 χιλιάδες ευρώ από το αρμόδιο Υπουργείο για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των πληγέντων με άλλα 586 ευρώ για τον καθένα.

Στη συνέχεια η συζήτηση βγήκε εκτός ελέγχου με τους πλημμυροπαθείς που έχουν καταθέσει ένσταση να “βγαίνουν” από τα ρούχα τους καταγγέλλοντας ουσιαστικά πως στην αρχική λίστα των πληγέντων υπήρχαν ονόματα τα οποία δεν δικαιούνται αποζημίωση τη στιγμή που στις λίστες υπάρχουν άνθρωποι οι περιουσίες των οποίων έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και εμφανίζονται να έχουν πάθει μερικη.


Το “γράψε – σβήσε”  και η αρχική λίστα των δικαιούχων (στην οποία σύμφωνα με τους δημότες υπήρχαν ονόματα που δεν δικαιούνται ενίσχυση)  που τελικά πήρε πίσω ο Δήμος Πρέβεζας, ήταν οι αιτίες που έκαναν τους πολίτες έξω φρενών.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της έκτακτης ενίσχυσης στους δημότες τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στην δεύτερη και οριστική λίστα πλην των 5 εκείνων που βρίσκονται σε αυτή και έχουν καταθέσει ένσταση καθώς δεν συμφωνούν με το γεγονός ότι εμφανίζονται να έχουν υποστεί μερική καταστροφή. Για αυτά τα 5 ονόματα θα γίνει ξανά αυτοψία στους χώρους που υπέστησαν ζημιές και το δημοτικό συμβούλιο θα ξανα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του το μήνα Μάρτιο….


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites