Πέμπτη, 24/09/2020

Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Οφηλία που σαρώνει την Ιρλανδία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας από την τροπική καταιγίδα Οφηλία, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

Ανέμεσά τους μια γυναίκα γύρω στα 30 και ένας άνδρας, περίπου 50 ετών.

Το RTE ανέφερε πως η γυναίκα ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο και πως ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε επί τόπου καθώς η καταιγίδα άρχισε να πλήττει τη νότια ακτή της Ιρλανδίας.

Ο άνδρας, ηλικίας 50 ετών περίπου, έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να μετακινήσει ένα δέντρο.

Περί τα 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Ιρλανδία, όπου η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του στρατού.

Προειδοποίηση έχει εκδοθεί για το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρειο Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Νήσο του Μαν.

Γυναίκα 50 περίπου ετών τραυματίστηκε σοβαρά εξαιτίας της καταιγίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της ωστόσο δεν κρίνεται κρίσιμη.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε περιοχές της Σκωτίας. Στην Ουαλία περίπου 200 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς νερό, εξαιτίας της καταιγίδας Οφηλία που έφτασε από τις Αζόρες του Ατλαντικού Ωκεανού, τρεις δεκαετίες μετά τη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε τη Βρετανία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προειδοποίησει τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους και να μη μετακινούνται, εκτός και αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς υπάρχει «πιθανός κίνδυνος θανάτου».

Ο δυνατός άνεμος έρχεται από τη νότια ακτή και φτάνει τα 109 μίλια την ώρα.

Η Οφηλία έφτασε από τις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 30 χρόνια μετά την Μεγάλη Καταιγίδα που είχε πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο το 1987.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ