Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαπολιτισμική Οργανωσιακή Επικοινωνία»

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διαπολιτισμική Οργανωσιακή Επικοινωνία» (ΦΕΚ 1363/16.5.2016) και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση με συνοδευτικά δικαιολογητικά.

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων και αρχίζει τον Οκτώβριο του 2017.

Γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι απόφοιτοι όλων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία και Α.Σ.Κ.Τ.) και Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι. και Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) της ημεδαπής ή ισοτίμων προς αυτά της αλλοδαπής. Απαραίτητος όρος για να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι ως υποψήφιοι είναι να γνωρίζουν μία, τουλάχιστον, από τις κάτωθι ξένες γλώσσες σε επίπεδο B2 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες:  Αγγλικά,  Γαλλικά, Γερμανικά ή Ιταλικά. Η επαρκής γνώση της ξένης γλώσσας πιστοποιείται από τα υποβαλλόμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας μπορούν να προέρχονται από οποιονδήποτε αναγνωρισμένο από το Α.Σ.Ε.Π. φορέα. Αν ο υποψήφιος δεν διαθέτει το απαιτούμενο δίπλωμα, υποβάλλεται σε σχετική εξέταση υπό την εποπτεία του Τμήματος. Ο υποψήφιος μοριοδοτείται, στο πλαίσιο των ειδικών προσόντων, αν κατέχει  πιστοποιητικό υψηλότερο από το επίπεδο που απαιτείται, καθώς και αν γνωρίζει περισσότερες ξένες γλώσσες.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ειρήνης και Φιλίας 1, 46100 Ηγουμενίτσα) τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του Τμήματος https://ba.teiep.gr/el/home-gr/392-prokiryksi-programmatos-metaptyxiakon-spoudon).
  2. Αντίγραφο Πτυχίου (με αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. όπου απαιτείται) ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  4. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης ξένης γλώσσας.
  5. Βιογραφικό σημείωμα, με στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική και επαγγελματική δραστηριότητα, τυχόν επιστημονικές εργασίες, δημοσιεύσεις ή διακρίσεις του υποψηφίου.
  6. Αντίτυπα τυχόν δημοσιευμάτων σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
  7. Αντίγραφα τυχόν επιπλέον πτυχίων, διπλωμάτων  ή πιστοποιητικών.
  8. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας (αν υπάρχει).
  9. Υπεύθυνη δήλωση (του άρθρου 8 Ν.1599/1986), όπου θα δηλώνεται η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση.


Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα βασιστεί αφ΄ ενός μεν στα τυπικά προσόντα (βαθμός πτυχίου, κατοχή δεύτερου πτυχίου/μεταπτυχιακού, γνώση ξένης/νων γλώσσας/σών) και αφ’ ετέρου σε προσωπική συνέντευξη με τη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ., στην οποία θα κριθεί το ενδιαφέρον του υποψηφίου, καθώς και η γενική ικανότητα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Προγράμματος.

Φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στις εξετάσεις του Ιουνίου 2017 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής με την προϋπόθεση να καταθέσουν έγγραφο Περάτωσης Σπουδών και Αναλυτική Βαθμολογία ως την ημέρα διενέργειας της επιλογής (πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου). Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί όλοι οι ισοβαθμούντες με τον τελευταίο εισαγόμενο, μέχρι του αριθμού των 40 φοιτητών.

Αλλοδαποί υποψήφιοι: εκτός από τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένης της ξένης γλώσσας, κρίνεται υποχρεωτική η κατάθεση της ισοτιμίας του βασικού πτυχίου, όπως αυτή πιστοποιείται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Απαιτείται, επιπλέον, Βεβαίωση Ελληνομάθειας, επιπέδου Δ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 

Δίδακτρα Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές συμμετέχουν στο κόστος του προγράμματος σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 1α του ν.  3685/2008. Τα δίδακτρα για το σύνολο του Π.Μ.Σ ανέρχονται σε 3.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε διδακτικού εξαμήνου, σε τραπεζικό λογαριασμό του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ.

 

Χορηγούνται υποτροφίες σε περιορισμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών

που έχουν πετύχει υψηλή επίδοση στις προπτυχιακές σπουδές τους.

 

Ηγουμενίτσα, 24 Ιουλίου 2017

 

Ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

 

Θεμιστοκλής Γκόγκας

Αναπληρωτής Καθηγητής


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites