Τρίτη, 02/06/2020

Έκλεισαν το δρόμο οι κάτοικοι του Φαναρίου για τα Κέντρα Υγείας και το σταθμό του ΕΚΑΒ

Άλλη μία δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων του Φαναρίου για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, αλλά και την πολυσυζητημένη δημιουργία του σταθμούς ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις διαδηλώσεις τους, δήλωσαν οι δημότες Πάργας, που την κυριακή 9 Ιουλίου 2017 έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο στο Μεσοπόταμο, διαδηλώνοντας υπέρ των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή τους. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Θέλουμε υγεία και όχι κοροϊδία»

Ο κόμβος στο Μεσοποτάμο έκλεισε συμβολικά για περίπου μισή ώρα, από κατοίκους του Φαναρίου οι οποίοι διεκδικούν την  αναβάθμιση των κέντρων υγείας Πάργας και Καναλακίου και την έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Γιαννάκης, ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιάκα, από την περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση για την Ήπειρο ο Βαγγέλης Νάνος κ.α.

 

 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας τόνισε ότι είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει αυτό στα κέντρα υγείας της Πάργας που ειδικά το καλοκαίρι η περιοχή υποδέχεται περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες, σημειώνοντας ακόμα ότι αυτή η κατάσταση προσβάλλει την ίδια τη χώρα και την εκθέτει στους τουρίστες της.

 

Η Είδηση βέβαια που μας έδωσε ο Αντώνης Νάστας είναι ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα τον κ. Παπαδιώτη, τον διαβεβαίωσε ότι από 20 Ιουλίου και μετά Παρασκευή -Σάββατο-Κυριακή ξεκινά η λειτουργία του ΕΚΑΒ για όλο το καλοκαίρι, από Λούτσα, Βράχο, μέχρι και την Πάργα. Πάντως από τον πλευρά του ο δήμαρχος Πάργας, τόνισε ξανά ότι είναι παράδεκτο να μένουν κλειστά τα κέντρα υγείας του δήμου ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του δήμου Πάργας ευρύτερα δηλώνουν αποφασισμένοι, να κλιμακώσουν την κινητοποιήσεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ