Δάκρυα και μεγάλη συγκίνηση για τον Κώστα Νεστορίδη στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας

Η μοναδική πόλη της Ελλάδας η οποία διαθέτει Δημοτικό Στάδιο με το όνομα του Θρύλου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη, είναι από σήμερα η Πρέβεζα και το προσφυγοχώρι της η Νέα Σινώπη.

Μεγάλη μέρα ήταν η χθεσινή για τον Θρύλο των Ελληνικών Γηπέδων Κώστα Νεστορίδη. Ο “Νέστορας” της ΑΕΚ από το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 έχει πλέον το δικό του γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στο μέρος που έζησε τα πιο όμορφα και συνάμα δύσκολα χρόνια της ζωής του, την Νέα Σινώπη Πρέβεζας.

Ο Κώστας Νεστορίδης πέρασε από τα χώματα της Νέας Σινώπης το 1943 σε ηλικία 12 ετών, τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στη Νέα Σινώπη γλίτωσε όλα τα άσχημα αφού στο χωριό ήταν μόνο οι Ιταλοί, οι οποίοι μάλιστα διέκριναν το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο και του είπαν ότι μια μέρα θα διαπρέψει στο άθλημα όπως και έγινε.

Στο πλευρό του Κώστα Νεστορίδη σε αυτή τη τόσο σημαντική ημέρα ήταν η οικογένεια του, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στην Πρέβεζα  και παλιοί του συμπαίχτες.

 

Την διοίκηση της ΑΕΚ εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΚ  Αλέξης Αλεξίου, ενώ δυσαρέσκεια προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ομάδας Ιωάννης Μελισσανίδης παρότι έχει δεχθεί πάρα πολλές προσκλήσεις από το Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΕΚ της Νέας Σινώπης, δεν παρευρέθηκε ούτε καν σε αυτή τη σημαντική ημέρα για την ομάδα και την ιστορία της.

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου Ζαλόγγου σε Στάδιο “Κώστας Νεστορίδης” , ακολούθησε ο αγώνας παλαιμάχων της ΑΕΚ και την Θύελλας Νέας Σινώπης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια και ο οποίος  για την ιστορία έληξε 5-2 υπέρ της ΑΕΚ.

 

Φέτος μάλιστα η ομάδα παλαιμάχων ΑΕΚ ήρθε εντελώς ανανεωμένη με καινούργια πρόσωπα στην 11άδα της. Την παράσταση έκλεψε ο παλιός άσσος της Ντανιέλ Μπατίστα ο οποίος είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε αυτά τα 5 χρόνια και μάλιστα σκόραρε 3 φορές.Για πρώτη φορά ήρθε και ο επίσης σπουδαίος παίχτης της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος, ο οποίος τίμησε εκ μέρους της ομάδας τον πρώην Διεθνή Διαιτητή και Περιφερειακό Σύμβουλο σήμερα κ. Περικλής Βασιλάκη.

Από αυτή την μέρα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το ποντιακό γλέντι στη πλατεία του χωριού, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε μαζί με τα ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ. Εκεί δόθηκαν και τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους του Αθλητισμού της ΑΕΚ, αλλά και της Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα όσα έγιναν στη Νέα Σινώπη το Σάββατο το απόγευμα γυρίστηκαν σε ντοκιμαντερ από συνεργείο του ΟΤΕ TV και θα προβληθούν τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο κανάλι ΟΤΕ HISTORY. Το ντοκιμαντέρ θα έχει την ονομασία “Θρύλοι των Γηπέδων” και θα περιλαμβάνει αφιερώματα από σπουδαία ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites