Δευτέρα, 09/12/2019

Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα εκτός από την Πρέβεζα!

Την Κυριακή 2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece!”.

 Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» , περισσότεροι από 3.500 φορείς συντονίστηκαν σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα,ανάμεσα τους και η Πρέβεζα και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος των 100.000 εθελοντών σε ολόκληρη τη χώρα! Άτομα όλων των ηλικιών σε κάθε γωνιά της χώρας, έγιναν μια μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια και με ένα κύμα χαράς, δημιουργίας και ελπίδας διοργάνωσαν καινοτόμες και μοναδικές δράσεις, εναρμονισμένες με τα γνωρίσματα του τόπου τους.

 Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την προσπάθεια κυρίως νέα παιδιά, που μέσα από την Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017 στα Σχολεία έδωσαν δυναμικό παρόν, προάγοντας την περιβαλλοντική συνείδηση σε πάνω από 1.400 σχολεία της χώρας.

 Στο Δήμο Πρέβεζας φέτος η συμμετοχή ήταν αισθητά μειωμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Χαρακτηριστικό της μειωμένης συμμετοχής ήταν το γεγονός ότι η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας, δεν συμμετείχε φέτος με τον υποβρύχιο καθαρισμό του Λιμανιού της πόλης όπως τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και πολλοί άλλοι σύλλογοι αποφάσισαν τη μη συμμετοχή τους στη δράση.

 Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Πρέβεζα, οι Παντοκρατορίτες, έδωσαν και φέτος το καλό παράδειγμα συμμετέχοντας μαζικά και καθαρίζοντας το επιβλητικό κάστρο, σε συνεργασία με υπαλλήλους της ΛΓ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων.

 Ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω τα παιδιά των Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καθάρισαν άλλο κομμάτι της περιοχής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκστρατεία διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, που οι περισσότεροι αγάπησαν τον Εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία. Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών του Let’s Do It Greece δήλωσαν «Γεμίζουμε χαρά και συγκίνηση βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου σε ολόκληρη τη χώρα. Μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να γίνουμε, όλοι μαζί, η Αλλαγή που περιμένουμε! Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάζετε το εθελοντικό μας Όνειρο!».

 Το Let’s Do It Greece είναι πλέον θεσμός στην ελληνική κοινωνία, ενώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Το ταξίδι του Εθελοντισμού συνεχίζεται, με τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο επίκεντρο. Διότι, για να φέρεις την Αλλαγή, πρέπει πρώτα να ενώσεις τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Αλλαγή…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ