Δημοτικό κτίριο στο Μεσοπόταμο για να δημιουργηθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Πάργας – Καναλλακίου παραχωρεί ο Δήμος

Την  δωρεάν παραχώρηση  και χωρίς χρονικό περιορισμό στο  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, της χρήσης του δημοτικού κτηρίου του  κοινοτικού γραφείου της Τ.Κ. Μεσοποτάμου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας, προκειμένου να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ Πάργας- Καναλλακίου.
Με την ίδια απόφαση, ο  Δήμος ανέλαβε τη δέσμευση έναντι του ΕΚΑΒ να καλύψει τις δαπάνες των εργασιών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του ακινήτου, τον σχετικό εξοπλισμό και την κατασκευή στεγάστρου στάθμευσης των ασθενοφόρων καθώς και τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ύδρευση) του Τομέα ΕΚΑΒ.
Το κτήριο  είναι κατάλληλο  γιατί αποτελείται από αίθουσα συσκέψεων, τρία δωμάτια και βοηθητικό χώρο υγιεινής, συνολικής επιφάνειας 90 τ.μ., διαθέτει σύνδεση με νερό, ρεύμα και ίντερνετ, μεγάλο περιβάλλοντα χώρο,  έχει άμεση πρόσβαση στην παραλιακή Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας και βρίσκεται  ανάμεσα στα δύο Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας.
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι:
«Η λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, που έχει κομβικό ρόλο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας,  αποτελεί  άμεση ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του συστήματος Υγείας. Χρειαζόμαστε το ΕΚΑΒ για  να μη μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των δημοτών και των χιλιάδων παραθεριστών την καλοκαιρινή περίοδο.
Το  συγκεκριμένο αίτημα  έχει σήμερα μεγαλύτερη ωριμότητα  γιατί ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο έχει πρόσφατα ενισχυθεί με νέα ασθενοφόρα και επίσης  βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Σαν Δήμος  αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να διευκολύνουμε το ΕΚΑΒ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να  ικανοποιήσουν το δίκαιο και λογικό αίτημά μας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Προτάσεις 11.578.722 € στο “Αντώνης Τρίτσης” από τον Δήμο Πάργας

16/06/2021, 7:25 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

14/06/2021, 1:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

12/06/2021, 5:09 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κατάλληλο προς χρήση το νερό στο Θέμελο Πρέβεζας

08/06/2021, 12:31 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο σκληρός κακοποιός που διέπραξε τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα

04/06/2021, 9:59 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

O Δήμος Πάργας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

04/06/2021, 9:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites