ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΓΑΣ για το κέντρο υγείας: “Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας”

Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας
 
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας είδαμε ολοφάνερα και χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο εμπαιγμός αλλά και η υποβάθμιση της περιοχής μας  δεν έχουν  όρια.
Το υπουργείο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αλλά και ο βουλευτής μας  κύριος Μπάρκας έπαιξαν υπέροχα το πολιτικό τους παιχνίδι στις πλάτες των παιδιών μας. Το «χαρτί» των επικουρικών γιατρών που μας πέταξαν  για να μην τους ενοχλούμε όπως ήδη (με πολλή ευγένεια) εξηγήσαμε και σε προηγούμενο Δ.Τ δεν είναι μόνο μια γενική και αόριστη κίνηση  χωρίς τίποτε το χειροπιαστό είναι και κάτι ακόμη, είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας.


Εδώ παραθέτουμε  το Δ.Τ του κ Μπάρκα για του λόγου το αληθές


-Ο Κώστας Μπάρκας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Σήμερα πραγματοποίησα συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.  για τη λειτουργία των  Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η βούληση τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας, όχι μόνο να μείνουν όρθια, αλλά να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους συμπολίτες μας. Και αυτό, γιατί για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους.
Ήδη, το πρώτο βήμα έγινε. Η άμεση πρόσληψη ενός παθολόγου γιατρού θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη. Στοίχημά μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση τόσο του Κέντρου Υγείας στην Πάργα , όσο και του Κέντρου Υγείας στο Καναλάκι.
Ο Δήμος Πάργας αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ηπείρου το καλοκαίρι και οφείλουμε να διασφαλίσουμε  αξιοπρεπή, δωρεάν, δημόσια παροχή υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της.
Βήμα-βήμα, με επιμονή και αποφασιστικότητα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή τη κατεύθυνση».-

Περιμένοντας λοιπόν με ανυπομονησία  να δούμε το επόμενο βήμα,( Α.Σ.Ε.Π. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7Κ/2016 ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ 1 …) μιας και ο κύριος Μπάρκας  στο γραφείο  του, παρουσία του Δήμαρχου Πάργας κ. Α. Νάστα μας είχε διαβεβαιώσει ότι με το που θα γίνουν προσλήψεις δύο γιατροί θα στελεχώσουν το Κ.Υ της Πάργας, είδαμε απλά να μας γυρνούν την πλάτη. Όχι μόνο δεν υπάρχει γιατρός για την Πάργα αλλά ούτε και για όλο το νομό Πρεβέζης.


Αγαπητοί συμπολίτες,  με την ανακοίνωση των 1600 προσλήψεων στο χώρο της υγείας, το υπουργείο μας λέει ξεκάθαρα πια ότι δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΕ για τον τόπο μας.


Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε πολίτες δεύτερης  κατηγορίας ενώ ταυτόχρονα ακριβοπληρώνουμε με τις εισφορές μας το σύστημα


  • θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας  μέχρι την πλήρη , σε 24ωρη καθημερινή  βάση και ασφαλή  λειτουργία των Κ.Υ του Δήμου Πάργας
  • Και τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείο (Μεσοπόταμος)
Την Κυριακή στις 12.00 το πρωί όλοι στο Πνευματικό Κέντρο για το συντονισμό της πρώτης μας μεγάλης κινητοποίησης.  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Οι δυο πρώτες προτάσεις χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

12/01/2021, 9:56 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφέρεια να κηρυχθεί ο Δήμος Πάργας και άλλοι 8 Δήμοι της Ηπείρου

11/01/2021, 3:58 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καναλάκι : Έκπτωτος ο εργολάβος που ανέλαβε να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστησαν από το σεισμό τα σχολεία

05/01/2021, 6:17 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχές του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά

31/12/2020, 5:16 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στις δομές των Σωμάτων Ασφαλείας σε Πάργα και Καναλάκι ο Κώστας Μπάρκας

30/12/2020, 6:42 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites