Έκλεισε για δύο ώρες ο δρόμος στο μπλόκο του Λούρου πρέβεζας-Σκληραίνουν την στάση τους οι Αγρότες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο του Λούρου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όπου οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Άρτας στο ύψος του Λούρου και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Στο πλευρό των αγροτών δεκάδες φορείς της πόλης, ανάμεσα τους ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νομού Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.α
Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΛΑΕ.

 Όπως όλα δείχνουν το μπλόκο στο Λούρο δυναμώνει και όλα είναι ανοιχτά για την πορεία των κινητοποιήσεων οι οποίες αναμένεται να σκληρύνουν αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

 Χαιρετισμό στην συγκέντρωση έκανε εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας η οποία παρέδωσε και ψήφισμα συμπαράστασης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών το οποίο αναφέρει:
Ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Συμπαραστεκόμαστε και συμπορευόμαστε στον αγώνα σας, απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε, και των εγχώριων αντιπροσώπων τους, απέναντι στην κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) η οποία σαν στόχο της έχει να σας αφανίσει και να σας μετατρέψει σε υποτελείς των μεγαλοεπιχειρηματιών στον χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές που θέλουν τους αγρότες, ως σύγχρονες Ιφιγένειες, να θυσιαστούν για να φυσήξει ο άνεμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Συμπαραστεκόμαστε και συμπορευόμαστε μαζί σας, γιατί και εμείς στον χώρο της Υγείας τους ίδιους και απαράλλαχτους εχθρούς έχουμε απέναντί μας. Τους επιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας που μαζί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και τις ευλογίες της ΕΕ προσπαθούν να εξαφανίσουν από προσώπου γης κάθε αυτοαπασχολούμενο υγειονομικό, αλλά  και κάθε εργαζόμενο  στον ιδιωτικό  και τον δημόσιο τομέα της υγείας να τον μετατρέψει σε σύγχρονο σκλάβο.

Στεκόμαστε στο πλάι σας και χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας γιατί και δικοί μας εχθροί είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός και οι μηχανισμοί ιδεολογικής χειραγώγησης που προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντί σας εφαρμόζοντας το πανάρχαιο διαίρει και βασίλευε.

Στεκόμαστε στο πλάι σας και συμπορευόμαστε στους αγώνες σας γιατί και εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου την ίδια εκμετάλλευση βιώνουμε και από τους ίδιους μηχανισμούς.

Γιαυτό λοιπόν σας παραδίδουμε αυτό το ψήφισμα συμπαράστασης θέλοντας να δείξουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό συμφέρον για κοινό αγώνα. Πως όταν ο κόσμος της εργασίας σχηματίσει αρραγές μέτωπο θα είναι στην κυριολεξία ανίκητος.

 Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κλινάκης έκανε σφοδρή επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

“Αυτή η πολιτική, με τους βαρείς φόρους και τα φαρμακερά ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, με τη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, με τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, ληστεύει το λιγοστό εισόδημά μας που εξασφαλίζουμε με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες . Κι είναι λιγοστό το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών επειδή οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η “ελεύθερη” αγορά στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό, οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις περικόπτονται δραστικά, ενώ οι ζημιές από την κακοκαιρία στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο κεφάλαιο δεν αποζημιώνονται στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.

Αντίθετα, αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί πολύ τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Τις τράπεζες που μας “στραγγαλίζουν” με τα επιτόκια και τα πανωτόκια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που αδημονούν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να ορμήσουν, σαν τις ύαινες, στη γη και το βιος τους.
Οι φτωχοί αγρότες  έχουμε τα ίδια προβλήματα, ζούμε τα ίδια βάσανα με τους φτωχούς των αστικών κέντρων. Τους ανέργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τους εργατοϋπάλληλους με τα φτηνά μεροκάματα και τους χαμηλούς μισθούς που, μάλιστα, πολλές φορές δεν πληρώνονται από τους εργοδότες. Τους μικρούς μαγαζάτορες, επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους που είναι καταχρεωμένοι στην εφορία, στην τράπεζα, στα ασφαλιστικά ταμεία και ζουν με την αγωνία του λουκέτου και των πλειστηριασμών. Κι εμείς, όπως όλοι αυτοί, δεχόμαστε άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους και ενωνόμαστε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο.
Στα μπλόκα βγαίνουμε διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Αυτά τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να τα ικανοποιήσει, αλλά λέει αισχρά ψέματα πως τάχα δεν έχουμε προβλήματα και αιτήματα, επιχειρεί να συκοφαντήσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό” σε βάρος μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική συκοφαντική προπαγάνδα και να στηρίξουν, με όλους τους τρόπους και κάθε μέσο, τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. 
Η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, η συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους, τη νεολαία, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά.
Η μάχη συνεχίζεται. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλινάκης.
Σε ερώτηση μας για το αν πρόκειται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες το κλείσιμο του δρόμου στο Λούρο , έστω και δύο ώρες την ημέρα ο κ. Κλινάκης απάντησε “Τα πάντα είναι στην υπηρεσία του αγώνα ότι χρειαστεί θα γίνει”

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Θανασάκης του Αρκά ψάχνει την … Θίθυ του στην Πρέβεζα

24/01/2021, 10:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θεσπρωτικό : Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα γίνουν δωρεάν rapid test για τον γενικό πληθυσμό

24/01/2021, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δωρεάν έλεγχος COVID – 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών

24/01/2021, 9:39 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites