Συνεχίζουν δυναμικά να διεκδικούν οι Πολίτες της Πάργας για το Κέντρο Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας
  
 Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις των κατοίκων τις Πάργας είδαμε ότι η 6η ΥΠΕ με την προτροπή του κ. Μπάρκα τον οποίο και ευχαριστούμε, προχώρησε στην έγκριση της πρόσληψης ενός επικουρικού γιατρού, ειδικότητας παθολογίας στο Κ.Υ Πάργας
ΟΜΩΣ:
Α) Το” εγκρίθηκε η πρόσληψη” γνωρίζουμε πια  πολύ καλά  ότι  είναι μια απλή έγκριση  χωρίς να σημαίνει  ότι θα γίνει και η πρόσληψη και φυσικά δεν είναι  προκήρυξη θέσης.
Β) Όλη η συζήτηση γίνεται για ένα επικουρικό γιατρό –ενώ χρειαζόμαστε δύο-. Επιπλέoν ο επικουρικός  προσλαμβάνεται για ένα διάστημα για να καλύψει προσωρινές ανάγκες και μετά απολύεται. Αυτό σημαίνει ότι  αν  θελήσει να έρθει στην Πάργα θα είναι μόνο για δύο χρόνια. Αυτό  είναι αποτρεπτικό για τους γιατρούς και ένας σημαντικός λόγος που δεν προτιμούν την επαρχία . 
Γ)  Γνωρίζουμε  ότι δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει  έναν επικουρικό γιατρό να πάει  κάπου που δεν επιθυμεί. Στον κατάλογο των επικουρικών γιατρών (εδώ παραθέτουμε και το  link  http://www.dypede.gr/index.asp?a_id=317) δεν υπάρχει κανείς που να έχει δηλώσει Κέντρο Υγείας και πόσο μάλλον την Πάργα. Υπάρχει μόνο μια παθολόγος που έχει δηλώσει Ιωάννινα, με  δεύτερη επιλογή της την Άρτα. Μπορεί η 6η ΥΠΕ να αναγκάσει την συγκεκριμένη παθολόγο να έρθει στην Πάργα; Ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο των επικουρικών γιατρών είμαστε σίγουροι πως δεν μπορεί αν δεν το θελήσει η ίδια. Και αν δε θελήσει  τί γίνετε με εμάς; 
Δ) Το Κ.Υ της Πάργας αντιμετωπίζει και ακόμη ένα πολύ σπουδαίο πρόβλημα που είναι η συνταξιοδότηση  και των δυο γιατρών που στελεχώνουν τώρα το Κ.Υ.  (τέλος του 2017 ο ένας και τέλος του 2018 ο άλλος). Με δύο χρόνια λοιπόν επικουρικό γιατρό -αν έρθει-  δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα.
Το θέμα δεν είναι απλό και η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μία πρώτη κίνηση μεν αλλά πολύ  γενική και αόριστη  χωρίς τίποτε το χειροπιαστό. 
Με απόφαση λοιπόν της συντονιστικής μας επιτροπής συνεχίζουμε  ενωμένοι και δυναμικά τον αγώνα μας, με επαφές  με όλους τους θεσμικούς φορείς και κινητοποιήσεις  μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος χωρίς ημίμετρα.
   Κοινό αίτημα όλων είναι και παραμένει:
·         Η συνεχή (εικοσιτετράωρη και σε καθημερινή βάση) λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας με ειδικευμένους γιατρούς και ασθενοφόρο.
·         Και η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείο του Δήμου Πάργας.
Η αμέσως  επόμενη επαφή είναι  με τον Αντιπεριφερειάρχη την Τετάρτη με παρουσία και του Δημάρχου Πάργας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

24/11/2020, 12:43 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Πράξη Ανθρωπιάς και Αγάπης στον συνάνθρωπο” από Ελληνική Αντικαρκινικη Εταιρεια Καναλακι-Παργα

21/11/2020, 10:13 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καναλάκι : Ιδιαίτερης σημασίας εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Ελπίς”

20/11/2020, 10:11 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δυναμικά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ο Δήμος Πάργας

19/11/2020, 7:19 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» η συντήρηση και επισκευή των Δημοτικών Σταδίων στην Πάργα και το Καναλάκι

19/11/2020, 12:20 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκταμίευσε 1.313.970€ ο Δήμος Πάργας για τους σεισμόπληκτους

18/11/2020, 12:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites