Τρίτη, 29/09/2020

10 δράσεις τουριστικής προβολής από το Δήμο Πρέβεζας το 2016

Ο Δήμος Πρέβεζας ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2016.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τουριστικής θεματολογίας tornos news το πρόγραμμα προβολής μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:
1.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας σε τουριστικές, πολιτιστικές, εμπορικές εκθέσεις εντός κι εκτός Ελλάδος
Συμμετοχή του Δήμου σε περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου σε αξιόλογες εκθέσεις με διεθνή προβολή.
2. ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Εμπλουτισμός της ιστοσελίδας (site)του Δήμου Πρέβεζας με τουριστικό υλικό
-Προώθηση του νεότερου video προβολής της Πρέβεζας που δημιουργήθηκε από ομάδα νέων που εκπαιδεύτηκαν σε σεμινάριο κινηματογράφησης.
-Σύνδεση της ιστοσελίδας του Δήμου Πρέβεζας με άλλους φορείς μέσω των ιστοσελίδων τους.
3.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
-Αξιοποίηση των dvd για την Πρέβεζα) με τίτλο από το «΄Ακτιο στην Πρέβεζα» (ντοκυμαντέρ με αξιόλογες συνεντεύξεις και ιστορικές αναφορές για την πόλη της Πρέβεζας-παραγωγής 2007)
-Δημιουργία και τοποθέτηση αφισών στο τουριστικό τραίνο πόλης Πρέβεζας.
-Επαφές με διοικήσεις διοδίων και αερολιμένα Ακτίου για τοποθέτηση και διανομή διαφημιστικού υλικού και αφισών.
-Επαφή με τους κινηματογράφους της Βορείου Ελλάδος για την προβολή διαφημιστικού υλικού πριν από την προβολή των ταινιών.
-Επαφή με τις εταιρείες τσάρτερ που πετούν προς και από τον αερολιμένα του Ακτίου για την δημιουργία δικτύου προβολής της Πρέβεζας, μέσω των τουριστικών γραφείων που διακινούν τους τουρίστες στον Νομό Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας.
4.ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΚΔΟΣΗ- ΕΠΑΝΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Σχεδιασμός-έκδοση εντύπων με κατεύθυνση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού – σε μονοήμερες εκδρομές- της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου όπως ιππασία, φύση, πεζοπορία, ποδηλατικές διαδρομές,σερφ, μοτοκρος, ψάρεμα, αναρρίχηση, αρχαιολογικοί χώροι -, εκκλησίες, πολιτισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομία, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους συλλόγους και φορείς του Δήμου Πρέβεζας.
Στα έντυπα αυτά θα συμπεριληφθούν βασικοί προορισμοί στις γειτονικές περιοχές του Δήμου Πρέβεζας, για διευκόλυνση των επισκεπτών της περιοχής.
5. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ
Σχεδιασμός και δημιουργία λογότυπου ή σήματος ή Brand Name Της Αρχαίας Νικόπολης, με σκοπό να καταστεί αναγνωρίσιμο, ως παγκόσμιο σύμβολο.
6. ΔΙΚΤΥΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
– Συνεργασία με δίκτυα παροχής τουριστικών πληροφοριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γραφεία ΕΟΤ, πρεσβείες, προξενεία, αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ.)
– Συνεχής λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου.
– Αξιοποίηση των Μηχανημάτων Πληροφόρησης (infokiosk ) που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πρέβεζας για  την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με εισαγωγή νέου υλικού για το Δήμο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
7. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ –ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΩΡΑ
-Φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων και άλλων στελεχών που ασχολούνται με πολιτιστικά- τουριστικά θέματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κατάγονται από την Πρέβεζα που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ και τις δημόσιες σχέσεις.
-Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού που έχουν σχέση με την πόλη της Πρέβεζας.
-Επαφή με tour operators, πρόσκληση στην πόλη προκειμένου να διευρυνθεί το προφίλ των πελατών όσο και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ
Να αξιοποιηθούν οι κάρτες που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG “στην πορεία του Αινεία» και να διανεμηθούν σε ιδιώτες-επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στη δημιουργία τουριστικών πακέτων , που θα περιλαμβάνουν σταθερές και μειωμένες τιμές για διαμονή και διατροφή (μενού για μεσημέρι και βράδυ) που θα προβληθούν μέσω των site του
Δήμου και των γραφείων τουρισμού στην Πρέβεζα , Κανάλι και Λούρο.
9. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-Εκπόνηση μουσειολογικής μελέτης για Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νιοχώρι και προτάσεις για την λειτουργία του.
-Λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών
-Λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου στην Καμαρίνα της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου που δέχεται πολλούς επισκέπτες και αποκατάσταση των εκθεμάτων από τον σκόρο.
10. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ Δ.Α Περιφέρειας Ηπείρου για αναπλάσεις τουριστικών περιοχών καθώς και προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ποδηλατόδρομοι, αξιοποίηση τουριστικών προορισμών και νεώτερων μνημείων της περιοχής).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ