ΤΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΕ (Του Νίκου Λιβιερατου)

Mου έπεσε στα χέρια η διακήρυξη που έκανα όταν ήμουν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ το 1996 με τον σ. Κωνσταντόπουλο που πήραμε 5,2% ενώ πριν ήμασταν εκτός βουλής .Τιτλοφορούνταν: Γιατί να ψηφίσουμε αριστερά και όχι κεντροαριστερά. Τέλειωνα εξής : Δεν θα χαρίσουμε την ιστορία την ηθική και τα συνθήματα της Αριστεράς στο Πασοκ.
Μετα από 20 χρόνια λέω τα ίδια , με την κόρη του, την ΖΩΗ και είμαι σίγουρος ότι θα πάμε πολυ καύτερα.. Ταυτόχρονα αναρωτιέμαι μήπως έχω ένα ιατρικό déjà vu΄ ή η ζωή κύκλους κάνει;
Αγωνιστήκαμε να στρέψουμε προς τα αριστερά τον ΣΥΝ. Φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ , παλέψαμε εναντίον της σοσιαλδημοκρατίας μέσα στο κόμμα, κάναμε την αριστερή στροφή , φτάσαμε στο 36%, γίναμε κυβέρνηση .Υποσχεθήκαμε στον λαό να τον βγάλουμε από την λιτότητα, τα μνημόνια, να φέρουμε την λαϊκή κυριαρχία και την Εθνική ανεξαρτησία και αντί γιαυτό η ηγετική ομάδα που κυριαρχούσε παραδόθηκε.
Παραδόθηκε σε έναν ανώτερο αντίπαλο αλλα χωρίς να δώσει μάχη χωρίς να προετοιμάσει το λαό για μάχη,. Και όχι μόνο αυτό , υιοθέτησε το πρόγραμμα του και πρέπει να το εφαρμόσει ενάντια στο λαό μας. Δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στην ιστορία της Αριστεράς παγκόσμια. Τι αριστερά είναι αυτή που δημιουργήσαμε; γιατί έχουμε και εμείς ευθύνες στο βαθμό βέβαια που μας αναλογούν,Tι έφταιξε ; Έφταιξαν πολλά, θα έχουμε το χρόνο να τα αναλύσουμε κατά τον αγώνα μας με το νέο μας μέτωπο την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Είναι όμως η ώρα για πράξη, η ανάλυση της ήττας μετά, η οποία πρεπει να γίνει με λεπτομέρεια. Αυτό που προέχει είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τον λαό μας . Να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό που να μπορέσουμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια στην πράξη ώστε να μην εφαρμοσθούν.
Ξαναλέω λοιπον, ότι δεν θα υποστείλουμε τον αντιμνημονιακό μας αγωνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ουτε την ιστορία μας, ουτε την ανεξαρτησία μας, για καμία συμβιβασμένη ηγεσία ,για κανένα Τσίπρα, για καμία συγκυβέρνηση κεντροαριστεράς ή τον μεγάλο συνασπισμό της αριστερο- δεξιάς που επιβάλει η Μερκελ και ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός .
Ξανά λοιπόν από την αρχή . Αυτή την φορά έχουμε μαζί μας χιλιαδες συναγωνιστές, έχουμε το 62% του Ελληνικού μαζί μας για να πει το ΟΧΙ μεχρι τέλους, με την ΛΑΕ δίπλα του.
ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites