Οσμή σκανδάλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Πρέβεζας;;;

 Ένα σημαντικό θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως από την παράταξη “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας του Μιλτιάδη Κλάπα και τον πρώτο τη τάξη Δημοτικό του Σύμβουλο Διονύση Καλλίνικο.
Ο κ. Καλλίνικος έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όπου και διατελεί μέλος της διοίκησης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Καλλίνικο να υποστηρίζει ότι στις 3 Αυγούστου ενημερώθηκε πως στη προγραμματισμένη συνεδρίαση, θα τίθονταν και ένα κατεπείγον θέμα το οποίο αφορούσε όπως ενημερώθηκε αργότερα το θέμα της αναθεώρησης της Σύμβασης με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
Ο κ. Καλλίνικος ανέφερε στο σώμα πως η σχετική εισήγηση για το θέμα έφτασε στα χέρια του τα ξημερώματα τις 2 προς 3 Αυγούστου, την ίδια μέρα δηλαδή της Συνεδρίασης, ενώ όπως θα ήταν λογικό για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα ‘πρεπε να είχε ενημερωθεί πολύ νωρίτερα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως υπήρχε σκοπιμότητα, ενώ η πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Παρθενία Καζάκου ισχυρίστηκε πως η καθυστέρηση οφείλονταν σε κωλυσιεργία των υπαλλήλων.
Κατά την διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης του ΔΛΤ, ο κ. Καλλίνικος έθεσε κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα και ερωτήματα όπως το εάν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει στα χέρια του την εγγυητική επιστολή από τον ιδιώτη, που να ισούται με το 20% του προϋπολογισμού του έργου όπως περιγράφεται στη σχετική σύμβαση που ήδη είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Είχε απευθύνει μάλιστα και  ερώτημα πως σε περίπτωση που δεν είχε την εγγυητική επιστολή το ΔΛΤ, για ποιο λόγο δεν καταγγέλλει τη σύμβαση, προτείνοντας μάλιστα την αναβολή του θέματος. Το θέμα τότε δεν ανεβλήθη και προχώρησε σε ψηφοφορία από την οποία απείχε ο κ. Καλλίνικος καταθέτοντας μάλιστα και εγγράφως το ερώτημά του χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης φάνηκε να πιάστηκε πολύ απροετοίμαστος λέγοντας πως απαντήσεις οι απαντήσεις θα δοθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου επισήμανε πως επρόκειτο για κατ’ αρχήν απόφαση σημειώνοντας πως οι Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν το θέμα, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη στάση από την πλευρά της Διοίκησης του Ταμείου.

Η βιασύνη του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου να περάσει καταρχάς το θέμα από την στιγμή που  οι Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου το εξετάζουν δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την στάση ορισμένων μελών της διοίκησης μιας και αφού το θέμα δεν ήταν ξεκάθαρο και κάποια μέλη όπως ο κ, Καλλίνικος ζήτησαν αναβολή, κάποια άλλα βιάζονταν να το περάσουν.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις απαντήσεις του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Μπαίλη για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντιδρούν οι Κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας για την κατάργηση του τρόπου εκλογής των Προέδρων

21/01/2021, 9:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites