Γιατί συνταξιούχο αξιωματικό κ. Δήμαρχε και όχι έναν πτυχιούχο;

Πριν από μερικές  ημέρες πληροφορήθηκα από τη συνέντευξη τύπου , που έδωσε στην Εφημερίδα Τοπική Φωνή Πρέβεζας , ο κ. Χρήστος Δασκαλόπουλος, ότι ο Δήμος μας απέκτησε και Γενικό Γραμματέα  (ΓΓ). Ο  ΓΓ είναι απόστρατος αξιωματικός (!!!)και προσωπική επιλογή του κ. Δημάρχου , όπως προκύπτει από τη συνέντευξη.
Βασικό καθήκον του Καλλικρατικού Δημάρχου μας, είναι η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών, όπως ορίζει ο Νόμος.
Σ’ αυτό το έργο έχει ως άμεσους συνεργάτες του πέντε Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών.  Για την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων του ο κ. Δήμαρχος και τρεις Αντιδήμαρχοι είναι έμμισθοι. Οι αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στο Γ.Γ. συμπίπτουν σχεδόν με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων. Έχουν όμως… λόγω της πείρας του,  το «πλεονέκτημα» της καλύτερης υποστήριξης των Διοικητικών Καθηκόντων του Δημάρχου και το Συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου!!!
Ο συνταξιούχος απόστρατος αξιωματικός είναι έμμισθος στη θέση του Γ.Γ. και επιβαρύνει τον εξαθλιωμένο Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον από την ικανοποιητική του σύνταξη, με ένα σημαντικό ποσό (1685,44 Ευρω καθαρά το μήνα), σε μία περίοδο που η οικονομική κατάσταση έχει διαλύσει τη Χώρα μας.
Στη συνέντευξή του ο Γ.Γ. τόνισε ότι πριν από τη δική του πρόσληψη στο Δημαρχείο, υπήρχαν Υπηρεσίες στις οποίες οι πολίτες δεν έβρισκαν τους υπαλλήλους στις θέσεις τους!!! Αυτή η διαπίστωσή του, κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για τον κ. Δήμαρχο και ερμηνεύεται από κάθε λογικό άνθρωπο ως αδυναμία του κ. Δημάρχου να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του για κάποιους λόγους. Η αδυναμία διοίκησης, κατά την διαπίστωση του Γ.Γ., επεκτείνεται συνεπώς και στους Αντιδημάρχους που προΐστανται στις Υπηρεσίες του Δήμου. Μειώνει επίσης και τους Προϊστάμενους των Δημοτικών Υπηρεσιών, γιατί συμπεραίνεται ότι δεν είχαν τον έλεγχο των υφισταμένων τους.
Σε μία περίοδο που η οικονομία της πατρίδας μας δοκιμάζεται, ο κ. Δήμαρχος δεν διστάζει να προσθέσει στη δική του μισθοδοσία, καθώς και των Αντιδημάρχων, και αυτή του συνταξιούχου αξιωματικού, ως αμοιβή, για την εκτέλεση των ίδιων σχεδόν καθηκόντων. Καθημερινά όμως εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας μας!!!
 Και ας υποθέσουμε ότι, πράγματι υπήρχε «κενό»  διοικητικής  υποστήριξης  στο Δημαρχείο του, δεν θα ήταν λογικό, δίκαιο και αισιόδοξο, να κάνει την προσωπική του επιλογή για τη θέση του Γ.Γ μέσα από τόσους ΑΝΕΡΓΟΥΣ νέους; Γιατί δεν εμπιστεύθηκε τις νέες γενιές των ελληνοπαίδων,  που και άρτιες πανεπιστημιακές  γνώσεις  έχουν και τίτλους με ειδικότητα στη δημόσια διοίκηση και συγκροτημένη προσωπικότητα και ποιότητα αρχών και αξιών, για να ανταποκριθούν άριστα σε όποια νόμιμα και ανιδιοτελή καθήκοντα τους ανατεθούν; Αρκεί μόνο να τους δώσουμε το χώρο, το φώς και τον καθαρό αέρα που δικαιούνται. Με μια τέτοια επιλογή θα ήταν και έμπρακτα συνεπής με τις κατά καιρούς λεκτικές τοποθετήσεις του υποστήριξης των νέων μας, που η ανεργία ( +50%) τους έχει συνθλίψει και η φυγή τους προς άλλες Χώρες είναι μάστιγα για την Πατρίδα μας. Εάν μάλιστα είχε επιλέξει τη λύση ενός νέου ΑΝΕΡΓΟΥ επιστήμονα για τη θέση του Γ.Γ., από αυτούς που κατά χιλιάδες περιμένουν μία αχτίδα ελπίδας στη μία και μοναδική ζωή τους, θα είχε δώσει τη δυνατότητα στον αξιωματικό αφενός να αναλογισθεί ότι, θα ήταν προς όφελος της Πατρίδας του να βοηθηθεί ένας νέος για να επιβιώσει και αφετέρου να συνειδητοποιήσεις ότι η σύνταξή του (από τις καλύτερες του Δημόσιου σήμερα) του αρκεί να ζει αξιοπρεπώς και… ας πήγαινε χαμένη η πείρα του στη Αυτοδιοίκηση.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όλες αυτές οι κατ’ επιλογή έμμισθες θέσεις στο Δημόσιο Τομέα (Προέδρων, συμβούλων κ.λ.π), πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταργηθούν. Είναι θέσεις κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, αμφισβήτησης του ανθρώπινου δυναμικού της κρατικής διοίκησης και πρόκληση για την άθλια οικονομική κατάσταση που ζει η Χώρα μας.
Δυστυχώς η αληθινή ζωή που δήθεν υπερασπιζόμαστε κάθε φορά με «ωραία» λόγια  πολλοί  από εμάς τους παλιούς και… έμπειρους, δεν έχει καμία ομοιότητα με την πραγματική ζωή που διαμορφώνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας.
Λογοθέτης Κώστας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites