Τρίτη, 20/10/2020

Στην Πρέβεζα βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

 Tις δυνατότητες που έχουν οι μετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες τους και μάλιστα να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα ανέπτυξαν στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας τα μέλη της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευση τα οποία χθες βρέθηκαν στην πόλη της Πρέβεζας.

 Το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού και επανένταξης που υλοποιεί από το 2010 στην Ελλάδα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε Συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα σε πάνω από 26.000 υπηκόους τρίτων χωρών να επιστρέψουν δωρεάν στην χώρα καταγωγής τους, έχοντας μάλιστα και ένα κεφάλαιο για να ξεκινήσουν μια δική τους δουλειά.

Όπως τονίστηκε στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον επαναπατρισμού από πολλούς μετανάστες ( κυρίως από την Ινδία και το Πακιστάν) ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα υπάρχει για μετανάστες από την Τουρκία, την Αλβανία και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Ο Οργανισμός αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και ειδικότερα: Την καταγραφή και ταυτοποίηση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, την έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου και εισιτηρίου, την παροχή οικονομικού βοηθήματος πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα, τη συνοδεία στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση και την υποδοχή στη χώρα διέλευσης και στον τελικό προορισμό.

Στα γραφεία της Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας υπάρχει όλο το υλικό του προγράμματος, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας που βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ