Κυριακή, 05/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ημερίδα με εντάσεις στο επιμελητήριο

Την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους είχαν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης στην ημερίδα που πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Μαΐου το απόγευμα στο Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Την ημερίδα συντόνισαν η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Καλιώρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς.

 Στην ημερίδα συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των καταστηματαρχών και των εργαζομένων του κλάδου,το νέο ωράριο λειτουργίας,τα πνευματικά διακαιώματα, ο αντικαπνιστικός νόμος,το σημαντικό θέμα της οχλαγωγίας, της ηχορύπανσης και των βαριών προστίμων που πληρώνουν κατά καιρούς καταστηματάρχες για τα τελευταία θέματα.

 Τα αίματα άναψαν όταν στην συζήτηση τέθηκαν τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων και το σημαντικό θέμα των αδειοδοτήσεων για τα τραπεζοκαθίσματα.

Στην ημερίδα ήταν παρών ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΠΙ κ. Παντελής Γρετζελιάς ο οποίος πήρε τον λόγο και κατηγόρησε την ΠΑΣΚΕΔΙ για διαστρέβλωση της αλήθειας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πρόεδρου του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρου Κόκκαλη ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην ΑΕΠΙ λέγοντας πως θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να πάρει την πρωτοβουλία από μόνη της για να ενημερώσει, αν ήθελε τους επαγγελματίες.Με το μέρος του Σπύρου Κόκκαλη τάχθηκε και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς ο οποίος δεσμεύτηκε πως αν η ΑΕΠΙ θέλει πραγματικά, τότε να διοργανωθεί μια νέα συνάντηση ενημέρωσης. Στην συνέχεια έδωσε  το λόγο στον τοπικό εκπρόσωπο της ΑΕΠΙ, με τον  προϊστάμενό του κ. Γρετζελιάς να μην τον αφήσει να μιλήσει και να διαλέγει την αποχώρηση από την αίθουσα.
Η ένταση δεν εκτονώθηκε όταν στην συζήτηση μπήκε το θέμα των αδειοδοτήσεων για τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες την πόλης μας να πληρώνουν βαριά πρόστιμα και για αυτό…
Οι καταστηματάρχες επέρριψαν ξεκάθαρα ευθύνες στην Δημοτική Αρχή, η οποία εκπροσωπούνταν στην ημερίδα από τον  αντιδήμαρχος Πρέβεζας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Βαγγέλη Γιαννουλάτο.
Ο κ. Γιαννουλάτος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά  με το θέμα παρά το γεγονός ότι άπτεται των αρμοδιοτήτων της τοπικής κοινότητας.

«Χρειάζεται τεκμηρίωση και διαβούλευση όλων των φορέων που εμπλέκονται, μια διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας γιατί πρέπει να γίνουν ρυθμιστικά κανονιστικά πλαίσια, πως πρέπει να δουλεύουν όλα τα καταστήματα, οι διελεύσεις, οι τροφοδοσίες, οι ένοικοι, όλοι. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη εποχή να το κάνουμε αυτό στην έναρξη της σεζόν, και το λέω αυτό χωρίς να εκφράζω τη δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή αλλά την προσωπική μου άποψη. Να κουβεντιάσουμε συνολικά θέματα. Ως Επιτροπή ποιότητας ζωής, σας δίνω υπόσχεση θα το κοιτάξω από αύριο το πρωί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννουλάτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ