ΠΡΕΒΕΖΑ:Η αποκατάσταση στέγης της Ιστορικής Μονής Αβάσσου προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας

Η αποκατάσταση στέγης της Ιστορικής Μονής Αβάσσου προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας-
Τη δική της προσπάθεια καταβάλλει η επιτροπή της εκκλησίας με επικεφαλής τον π. Αλέξανδρο Τζίμα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο Ναό-
Σε εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία πάρκινγκ σε δημοτικό χώρο που γειτνιάζει με την Μονή.
Η ανακατασκευή της στέγης της Ιστορικής Μονής του Αβάσσου στο Κοτσανόπουλο του Λούρου Πρέβεζας αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Μέχρι να προχωρήσουν οι εργασίες κρίθηκε σκόπιμη η κάλυψη της σκεπής με νάϋλον έτσι ώστε να αποφευχθεί η εισροή των νερών της βροχής που δημιουργεί προβλήματα στις τοιχογραφίες αλλά και το εσωτερικό του Ναού. Όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου από πόρους της Π.Ε θα προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης της στέγης προϋπολογισμού περίπου 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η επιτροπή της εκκλησίας με επικεφαλής τον π. Αλέξανδρο Τζίμα καταβάλλει τη δική της προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα από προσφορές για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο Ναό. «Στόχος μας είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό και η έναρξη των εργασιών της ανακατασκευής των κελιών προϋπολογισμού 240 χιλ. ευρώ» τονίζει ο κ.Ιωάννου, συμπληρώνοντας ότι η ανάδειξη της Μονής Αβάσσου και των κτιρίων που την περιβάλλουν ( χάνι, νερόμυλος, μαντάνι ) συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο για την ευρύτερη περιοχή. Έργο πρώτης προτεραιότητας χαρακτηρίζει την αποκατάσταση της Μονής και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία πάρκινγκ σε δημοτικό χώρο που γειτνιάζει με την Μονή έτσι ώστε να φιλοξενούνται με ασφάλεια τα αυτοκίνητα των επισκεπτών της. Να θυμίσουμε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου του 2014 δημοπρατήθηκε το έργο «Συντήρησης και αποκατάστασης οικοδομικού συγκροτήματος Ι. Μονής Αβάσσου», προϋπολογισμού 240 χιλ. ευρώ την μελέτη του οποίου εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων, ενώ πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, η οποία απαιτεί την συνεργασία αρκετών υπηρεσιών και καταβάλλεται «αγώνας δρόμου» για την ολοκλήρωσή της.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει την 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας

25/06/2022, 6:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

25/06/2022, 1:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ο σίφουνας ήρθε – Το ΝΕΟ Adventure σκούτερ MISTA που θα σας μυήσει στην οδηγική απόλαυση!

25/06/2022, 1:14 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συναυλία Μουσικών Τμημάτων Δήμου Πάργας

25/06/2022, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το έθιμο του Κλήδονα αναβίωσε στην Λυγιά που γιόρτασε τον Αϊ Γιάννη τον Ριγανά

25/06/2022, 10:49 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites