ΠΡΕΒΕΖΑ: Ιστορική στιγμή για την πόλη μας!!!

Μια σημαντική στιγμή για την πόλη της Πρέβεζας: Υπογράφηκε το Συμβολαιογραφικό Προσύμφωνο για την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγ. Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου: «Κάνουμε πράξη το όραμα της απόδοσης του στρατοπέδου στους πολίτες της Πρέβεζας»

Υπογράφηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου το Συμβολαιογραφικό “Προσύμφωνο Σύστασης Επιφανείας” για την μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης του Στρατοπέδου Δούκα (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τον Υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά, εκπρόσωπο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επισκέφτηκε την Πρέβεζα για το σκοπό αυτό. Πλέον, το στρατόπεδο παραδίδεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίηση των χώρων του.
Στο χώρο του Στρατοπέδου θα στεγαστούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, με όφελος για τον προϋπολογισμό της, πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, δράσεις πολιτισμού, αθλητικές δραστηριότητες και γενικά το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα θα μετατραπεί από χώρο εγκατάλειψης, που είναι σήμερα, σε κέντρο διοικητικής λειτουργίας και διευκόλυνσης των πολιτών, πυρήνα πολιτισμού και αναβάθμισης του επιπέδου ζωής στην Πρέβεζα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου οράματος για την περιοχή μας, που μέχρι τώρα φάνταζε αδύνατο. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισημοποιείται με τη μορφή συμβολαιογραφικής πράξης η παραχώρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στους πολίτες, του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα. Πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας. Το παλέψαμε συστηματικά και παρά τα προβλήματα και την γραφειοκρατία, το καταφέραμε. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, με τις αναπλάσεις και τα έργα που θα γίνουν στο χώρο, το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα θα μεταμορφωθεί σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ζωντανά σημεία της πόλης.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχία  του εγχειρήματος, και ιδιαίτερα τον Υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά και τους συνεργάτες του, τον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη, τον πρώην βουλευτή κ. Δ. Τσουμάνη, τη συμβολαιογράφο κα Αγλαΐα Τριάντη και τους συνεργάτες μου».

Ο Υποστράτηγος κ. Γιώργος Σταθιάς δήλωσε σχετικά: «Η πράξη παραχώρησης σηματοδοτεί την στρατηγική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πάνω στην ορθολογική αξιοποίηση της ακίνητης και σχολάζουσας περιουσίας του, επ’ωφελεία τόσο των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, όσο και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Η εν λόγω συμφωνία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι επίσης συμβολική και πρωτοποριακή, διότι αποτελεί πρότυπο αξιοποίησης της ακίνητης-σχολάζουσας περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχές».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αμμουδιά Δήμου Πάργας απο ψηλά

02/07/2022, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από αυτοκίνητο σε περιοχή της Πρέβεζας

02/07/2022, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ απέκλεισαν χώρο για την προστασία φωλιάς καρέτα – καρέτα στο Μονολίθι

02/07/2022, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα μετατρέπεται σε “Έξυπνη” πόλη – Ποιες είναι οι πρώτες παρεμβάσεις που έγιναν

02/07/2022, 10:31 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ανακαλεί φυτικά γιαούρτια “Δωδώνη”

01/07/2022, 6:02 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα J4 PREVEZA 2022

01/07/2022, 4:05 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites