ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολικών μονάδων!

Σύσκεψη για θέματα παιδείας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Η σύσκεψη η οποία ήταν μια πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για θέματα παιδίας, δια βίου μάθησης και εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνη είχε σαν σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα των σχολικών δομών του Νομού Πρέβεζας και να κατατεθούν προτάσεις για την επίλυση τους. 

 Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Μπέλλος Χριστόφορος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Παπαγεωργίου Δημήτριος,ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Ηλιόπουλος Δημήτριος,ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Λελοβίτης Παναγιώτης,


 ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κωτσαντής Κώστας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Γκάρτζιος Χρήστος,ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κάλλης Θεόδωρος, η Αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κ. Αγγέλη Ελευθερία και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Το κυρίαρχο πρόβλημα το οποίο αναφέρθηκε από όλους τους παρευρισκομένους ήταν το θέμα της μετακίνησης των μαθητών. Ο κ. Μπέλλος συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως οι δαπάνες για την μετακίνηση των μαθητών είναι υπέρογκες χωρίς να προσφέρουν την ανάλογη ποιότητα υπηρεσιών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος μάλιστα αφού είπε πως χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γιατί το ΚΤΕΛ και τα ταξί μεταφέρουν ακόμα και νήπια, μίλησε για ένα μεμονομένο περιστατικό όπως ανέφερε όπου ένα παιδί ήταν να αποβιβαστεί στον Κερασώνα και αντί αυτού παρατήθηκε στο ΚΤΕΛ Φιλιππιάδας με αποτέλεσμα να μεριμνήσουν για την μεταφορά του οι εκπαιδευτικοί.Ενώ πάλι στην Φιλιππιάδα η αποβίβαση μαθητών γίνεται πάνω στην Λεωφόρο κάτι που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια τους.

Ο κ. Λελοβίτης πάνω στο θέμα έθεσε ένα άλλο ζήτημα, την μεταφορά μαθητών τις απογευματινές ώρες προς ενίσχυση της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων ήταν η φύλαξη των σχολικών μονάδων η οποία μετά τα τελευταία περιστατικά βανδαλισμών σε σχολεία του Δήμου μας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. Πάγιο αίτημα όλων ήταν η τοποθέτηση συναγερμών στα σχολεία με τον κ. Μπέλλο να λέει μάλιστα πως τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος τοποθέτησης συναγερμών.

Άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση συγκεκριμένων σχολικών μονάδων όπως το 1ο Γυμνάσιο το οποίο είναι ένα ιστορικό κτίριο το οποίο πρέπει να διατηρηθεί για την πόλη, η θέρμανση στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας,  η στέγαση σχολείων τα οποία έχουν πρόβλημα, όπως το μουσικό για το οποίο ο κ. Μπέλλος έκρουσε τον Κώδωνα για το νέο σχολικό έτος λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι στον αέρα αφού το συμφωνητικό παραχώρησης έχει λήξει από το 2013 ενώ ο χώρος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.
Πάνω στο ίδιο θέμα είπε επίσης πως πρέπει να βρεθεί κτίριο φιλοξενίας σε άλλο χώρο ενώ αναφέρθηκε επίσης στην αγορά μουσικού εξοπλισμού με την βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites