ΠΡΕΒΕΖΑ: Σειρά ενεργειών για την αναβάθμιση της εικόνα της Παραλίας δρομολόγησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Εγκρίσεις μελετών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Μια σειρά  από μελέτες έργων   τα οποία θα αναβαθμίσουν  ουσιαστικά την εικόνα της Πρέβεζας δρομολόγησε  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στην τελευταία του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα , δόθηκε το ΅πράσινο΅φως  για την τοπογραφική αποτύπωση για καθορισμό αιγιαλού και παραλίας στα αλιευτικά καταφύγια Αγίου Σωτήρα και Μιχαλιτσίου επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο και καθοριστικό για την πραγματοποίηση εργασιών πρόβλημα .
Πράλληλα έγινε η έγκριση εκτέλεσης  της μελέτης ΅Συγκοινωνιακή μελέτη για την οργάνωσης και λειτουργία του χώρου στάθμευσης επί της οδού Σπηλιάδου ΅ καθώς και η παρουσίαση της συζήτησης επί της μελέτης ΅Ανάπλαση περιοχής πευκάκια -σφαγεία΅η οποία θα  αναβαθμίσει ουσιαστικά το πανέμορφο και ιστορικό αυτό κομμάτι της πόλης    δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησή του.
Στην ίδια συνεδρίαση  συζητήθηκε η έγκριση εκτέλεσης του έργου ΅Περίφραξη λιμένα Πρέβεζας σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας στην λιμενική εγκατάσταση Πρέβεζας   και ο καθορισμός  τρόπου εκτέλεσής του  ενώ προχώρησε και η έγκριση εκμίσθωσης και κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας δύο καταστημάτων εντός του τουριστικού περιπτέρου Πρέβεζας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εξάλλου  στην εκτέλεση της  μελέτης   που αφορά την αποκατάσταση του Συντριβανιού στην πλατεία Ανδρούτσου.
Οπως τονίστηκε θα γίνουν παρεμβάσεις  που θα βελτιώσουν τόσο την ασφάλεια αλλά και την εξασφάλιση της καθαριότητας του συντριβανιού, σημείο αναφοράς του οποίου θα συνεχίσουν να αποτελούν τα  δελφίνια τα οποία εξάλλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της Πρέβεζας.
Σε  επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η προμελέτη για την ανάπλαση και ανάδειξη του ανατολικού παραθαλάσσιου μετώπου  της Πρέβεζας  έργο και αυτό το οποίο μαζί με τα άλλα  εντάσσονται σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου, στις προσπάθειες για την  ανάδειξη  των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.
΅Ο σχεδιασμός και οι μελέτες αποτελούν ένα πρώτο αλλά καθοριστικό  και απαραίτητο για την υλοποίηση τους βήμα΅τονίζει η κ.Καζάκου υπογραμμίζοντας ότι  με τον τρόπο αυτό θα διεκδικηθούν κονδύλια και χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι εργασίες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χειροπέδες σε 47χρονη στον Ωρωπό Πρέβεζας

25/01/2018, 10:39 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος στην “Κλεοπάτρα Μαρίνα”

09/12/2017, 11:01 πμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο νεώσοικων Οινιαδών

23/10/2017, 4:34 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες αλλαγής της διεθνούς ονομασίας του αεροδρομίου στο Άκτιο

18/10/2017, 7:54 μμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες πτήσεις από Ελβετία και Αυστρία προς Άκτιο

14/10/2017, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Φόρεσαν χειροπέδες” σε δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας

09/10/2017, 5:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites