Την ανηφόρα παίρνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και στην Πρέβεζα!

Την ώρα που ο υδράργυρος παίρνει συνεχώς την… κατιούσα, με τις πολικές θερμοκρασίες να μην αφήνουν ανεπηρέαστη την Πρέβεζα και όλη την Ήπειρο, αντίθετα την ανιούσα παίρνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και η αμόλυβδη βενζίνη, προκαλώντας μεγάλο «πονοκέφαλο» τόσο στους πρατηριούχους, όσο κυρίως στους καταναλωτές.
Έτσι, μέσα σε μια σχεδόν εβδομάδα η τιμή των καυσίμων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 10%, με τους πρατηριούχους να κάνουν λόγο για τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ εντύπωση προκαλεί, όπως τονίζουν, το γεγονός ότι αυξάνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από 1,32 ευρώ η αμόλυβδη πριν μια εβδομάδα, χθες πωλούνταν στα Γιάννενα έως και 1,44 ευρώ!
Το ίδιο συμβαίνει και στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίοι κυμαίνεται πλέον από 89 έως και πάνω από 90 λεπτά το λίτρο, όταν πριν λίγες μέρες είχε 83 λεπτά περίπου!
Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν η τιμή του «μαύρου χρυσού» επανακάμπτει ξανά μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο  πτωτικής πορείας.
Έντονη ανησυχία…
Πάντως οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι – αν και με φειδώ – προμηθεύονταν πετρέλαιο θέρμανσης, αφού με το επίδομα, η τιμή του έπεφτε κατά πολύ και ήταν μια αρκετά συμφέρουσα λύση.
Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουν εάν θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση και τις επόμενες μέρες, κάτι όμως που ούτε και οι πρατηριούχοι μπορούν να πουν με σιγουριά. Στο μεταξύ, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, γεγονός που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια κινήσεων κυρίως για τους ορεινούς κυρίως Δήμους.
Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει η ξέφρενη πορεία των τελευταίων ημερών και η τιμή του θα επανέλθει στα προηγούμενα… λογικά επίπεδα.
proinoslogos.gr

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites