Βράβευση Στράτου Ιωάννου στο Βέλγιο

Στη Λιέγη του Βελγίου μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου  προκειμένου να παραστεί στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Γαστρονόμων της Ευρώπης στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου και στη βράβευσή του για τις πρωτοβουλίες του στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην Ήπειρο.
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των γαστρονομικών ομίλων και ενώσεων από 10 χώρες και πάνω από 500 σύνεδροι. Την περιοχή μας εκπροσώπησε ο γαστρονομικός σύλλογος Πρέβεζας Μίθαικος, ο οποίος κάνει σοβαρό και σπουδαίο έργο, προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και την ηπειρώτικη γαστρονομία  και προβάλλει την περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις. Η βράβευση αυτή στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, αποτελεί μια βράβευση της Ηπείρου και μια καλή προβολή των τοπικών μας προϊόντων και της γαστρονομίας μας στο εξωτερικό. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε:   «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνετε, το Συμβούλιο  της CEUCO, τον πρόεδρο Carlos Martine Cosme, τον Παύλο Αλεξάνδρου, Αντιπρόεδρο της CEUCO για την Ελλάδα. 
Είναι σημαντική για μένα αυτή η συμβολική αναγνώριση των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλλουμε για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Ετέθην επικεφαλής μιας κοινής προσπάθειας, η οποία πραγματώνεται από όλους μαζί, από τον Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, από τους συνεργάτες μου, από την κάθε Ηπειρώτισσα και Ηπειρώτη που προσθέτει το πιο αποφασιστικό κομμάτι, το χαμόγελο και την θέρμη της Ηπειρώτικης φιλοξενίας.
Εμείς στην Περιφέρεια Ηπείρου, έχουμε μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, αλλά και την πολύτιμη μαγειρική τέχνη της Ηπειρώτισσας που από γενιά σε γενιά μεταμορφώνει απλά υλικά σε γαστρονομικούς θησαυρούς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, και με τη δική σας βοήθεια, για την προώθηση και ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς. 
Ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνατε, διότι μέσω εμού είναι η Ήπειρος που βραβεύεται.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites