Βράβευση Στράτου Ιωάννου στο Βέλγιο

Στη Λιέγη του Βελγίου μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου  προκειμένου να παραστεί στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Γαστρονόμων της Ευρώπης στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου και στη βράβευσή του για τις πρωτοβουλίες του στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην Ήπειρο.
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των γαστρονομικών ομίλων και ενώσεων από 10 χώρες και πάνω από 500 σύνεδροι. Την περιοχή μας εκπροσώπησε ο γαστρονομικός σύλλογος Πρέβεζας Μίθαικος, ο οποίος κάνει σοβαρό και σπουδαίο έργο, προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και την ηπειρώτικη γαστρονομία  και προβάλλει την περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις. Η βράβευση αυτή στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, αποτελεί μια βράβευση της Ηπείρου και μια καλή προβολή των τοπικών μας προϊόντων και της γαστρονομίας μας στο εξωτερικό. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε:   «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνετε, το Συμβούλιο  της CEUCO, τον πρόεδρο Carlos Martine Cosme, τον Παύλο Αλεξάνδρου, Αντιπρόεδρο της CEUCO για την Ελλάδα. 
Είναι σημαντική για μένα αυτή η συμβολική αναγνώριση των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλλουμε για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Ετέθην επικεφαλής μιας κοινής προσπάθειας, η οποία πραγματώνεται από όλους μαζί, από τον Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, από τους συνεργάτες μου, από την κάθε Ηπειρώτισσα και Ηπειρώτη που προσθέτει το πιο αποφασιστικό κομμάτι, το χαμόγελο και την θέρμη της Ηπειρώτικης φιλοξενίας.
Εμείς στην Περιφέρεια Ηπείρου, έχουμε μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, αλλά και την πολύτιμη μαγειρική τέχνη της Ηπειρώτισσας που από γενιά σε γενιά μεταμορφώνει απλά υλικά σε γαστρονομικούς θησαυρούς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, και με τη δική σας βοήθεια, για την προώθηση και ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς. 
Ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνατε, διότι μέσω εμού είναι η Ήπειρος που βραβεύεται.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Λεωνίδα Αργυρό πέρασαν οι αρμοδιότητες των Καραμανίδη – Κωνσταντάκη

25/01/2022, 11:17 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακόμα να υπογράψει την σύμβαση για το Κλιμάτι στην Λούτσα η εταιρεία του Γιαννακόπουλου;

25/01/2022, 10:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύλληψη στην Φιλιππιάδα

25/01/2022, 10:17 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ντίνα Μωραϊτη για τα κρηπιδώματα : “Σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε καθόλου θεμελίωση”

25/01/2022, 10:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

24/01/2022, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 171 τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

24/01/2022, 4:15 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites