Κινούμενες… καρμανιόλες πολλά φορτηγά που διασχίζουν την Ήπειρο

Σ’ ένα διήμερο ελέγχθηκαν 327 και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις

• Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέσα σ’ ένα διήμερο, σε δρόμους της Ηπείρου, μετά από αιφνιδιαστικούς τροχονομικούς ελέγχους σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών, έφεραν και πάλι στην επικαιρότητα το πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους όλης της Ελλάδας με τα μεγάλα οχήματα, πολλά από τα οποία είναι πραγματικές σακαράκες και αποτελούν «παγίδες» θανάτου για ανυποψίαστους οδηγούς.
Μάλιστα για τραγική κατάσταση πολλών βαρέων οχημάτων έκανε λόγο, σε χθεσινές δηλώσεις του, και ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Χρ. Πετσινός. Εξάλλου, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό που προκάλεσε μια ρουμάνικη νταλίκα.

«Κινούμενες καρμανιόλες»
Όποιος περνάει συχνά από τον δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά, βιώνει από… πρώτο χέρι το πόσο επικίνδυνα είναι τα περισσότερα αλβανικά φορτηγά που διασχίζουν τους δρόμους της Ηπείρου. Πολλά από αυτά κινούνται υπερφορτωμένα, με φθαρμένα ελαστικά και ρόδες που νομίζει κανείς ότι κάποια στιγμή ξαφνικά θα αρχίσουν να διαλύονται και να διασκορπίζονται στην εθνική οδό. Αν και οι πιο πολλοί οδηγοί κάνουν τον σταυρό τους να μην πετύχουν μπροστά τους ένα τέτοιο φορτηγό, αυτό είναι σχεδόν απίθανο, αφού καθημερινά περνάνε από τα σύνορα πολλά τέτοια, τα οποία επιεικώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς κινούμενες καρμανιόλες.
Στις ανηφόρες και τις στροφές… αγκομαχούν, με τους οδηγούς που ακολουθούν από πίσω να χάνουν συχνά την υπομονή τους, επιχειρώντας πολλές φορές να προσπεράσουν αντικανονικά, ενώ στις κατηφόρες οι οδηγοί τους πατάνε τέρμα γκάζι, με τα φορτηγά να κατευθύνονται σαν… τρελά στην εθνική οδό, τρεμοπαίζοντας το φορτίο που είναι έτοιμο να εκτιναχθεί και να πάρει στο λαιμό του άλλους οδηγούς που τυχαίνει εκείνη την ώρα να βρίσκονται από πίσω ή στην απέναντι κατεύθυνση.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι…
«Λαβράκια» έβγαλαν οι διήμεροι τροχονομικοί έλεγχοι που έγιναν στους δρόμους της Ηπείρου σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών, έλεγχοι που πρέπει όμως να συνεχιστούν και να ενταθούν, αφού όπως αποδείχθηκε οι παράνομοι ήταν αρκετοί!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης, συγκροτήθηκαν 18 συνεργεία ελέγχου και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 327 φορτηγά (ημεδαπά, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά 114 παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων. Πιο αναλυτικά:
• Δύο παραβάσεις για ωράριο οδήγησης.
•15 παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφου.
• Τρεις παραβάσεις για επισφαλή φόρτωση και υπέρβαρο φορτίο.
• Οκτώ παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά.
• 19 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
• 13 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.
• 13 παραβάσεις σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα οδηγού και οχήματος.
• 9 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
• 32 λοιπές παραβάσεις.
proinoslogos.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites