Κυριακή, 27/09/2020

Βίντεο: Οχτώ τραυματίες από την έκρηξη ηφαιστείου στην κεντρική Ιαπωνία

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το ηφαίστειο που είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους περιπατητές στην Ιαπωνία
Ένα ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται στην κεντρική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκτοξεύοντας στάχτη και πέτρες στον αέρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Η έκρηξη του Μοντ Όντεϊκ, που έχει ύψος 3.067 μέτρα, έγινε σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το ηφαίστειο που είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους περιπατητές στην Ιαπωνία.

Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ενώ οι τοπικές αρχές έλαβαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματίες πεζοπόρους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι θα σημειωθούν και άλλες εκρήξεις και προειδοποίησε ότι στάχτη και πέτρες μπορεί να εκτοξευθούν σε απόσταση έως και τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Μοντ Όντεϊκ σημειώθηκε το 1979, όταν το ηφαίστειο εκτόξευσε στον αέρα περισσότερους από 200.000 τόνους στάχτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

http://www.protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ