Πέμπτη, 12/12/2019

«Ψεύτης ο Πιστόριους»

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του για τη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους χαρακτήρισε τον παραολυμπιονίκη για ασύστολα ψεύδη και έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία της συντρόφου του κι όχι για ατύχημα. 

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του για τη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Ο παραολυμπιονίκης ισχυρίζεται πως πέρασε την εκλιπούσα για διαρρήκτη αποδίδοντας το περιστατικό σε τραγικό δυστύχημα, ενώ οι κατήγοροι κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους στο οποίο ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. 

Ο Τζέρι Νελ υποστήριξε πως «… δεν μπορεί να υποστηρίζει πως πυροβόλησε τόσο κατά λάθος, όσο και από φόβο. Πρέπει να επιλέξει υπερασπιστική γραμμή. Το δικαστήριο δεν πρέπει να δυσκολευτεί στην απόρριψη όλων των ισχυρισμών του Πιστόριους, γιατί στερούνται αλήθειας. Είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα». 

Η απόφαση του δικαστή (δεν υπάρχει σώμα ενόρκων) αναμένεται σε διάστημα από μία εβδομάδα μέχρι ένα μήνα. Αν ο 27χρονος αθλητής κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ αν το δικαστήριο κρίνει πως ήταν φόνος εξ αμελείας, μπορεί να βρεθεί για 15 χρόνια στη φυλακή. 

Στη σημερινή διαδικασία ήταν παρών για πρώτη φορά ο πατέρας του Πιστόριους, Χένκε, που δεν διατηρεί στενή σχέση με τον γιο του, όπως επίσης για πρώτη φορά και ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίνκαμπ. 

ΠΗΓΗ: http://www.sport-fm.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ