ΗΠΕΙΡΟΣ: Επιτάχυνση των μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Την επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων, που με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο. 

“Είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε το ζωικό κεφάλαιο και τα τοπικά επώνυμα κτηνοτροφικά προϊόντα”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η δική του παρουσία  στη  συνάντηση, αποσκοπεί στο να καταδειχτεί η σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος που έχει ανακύψει. 

Ακόμη ο Περιφερειάρχης εξέφρασε έντονο προβληματισμό στο ενδεχόμενο  ο καταρροϊκός πυρετός στο ακριτικό Πωγώνι, να είναι “εισαγόμενος” από γειτονικές περιοχές της Αλβανίας. Για το θέμα αυτό, όπως  είπε, πρόκειται μέσω διαβήματος, να ζητήσει την παρέμβαση των Ελληνικών Αρχών, ώστε να υπάρξουν έλεγχοι και μέτρα και από πλευράς της Αλβανίας. 

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από τις πρώτες ενδείξεις για πιθανή ύπαρξη και νέων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφικές μονάδες που κινούνται στις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται από το  Iνστιτούτο ΛΟΙ.ΠΑΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι στη διάθεσή τους για να παράσχουν κάθε απαιτούμενη ενημέρωση και τους κάλεσε να μη διστάζουν να τις ενημερώνουν στην περίπτωση που διαπιστώνονται ύποπτα για καταρροϊκό πυρετό κρούσματα. 

Εκτενή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης έγινε από τον Προϊστάμενο Κ. Ζευγολά και κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Ιωαννίνων. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η απαγόρευση μετακίνησης ζώων εκτός της ζώνης ελέγχου, όπως επίσης και η υποχρεωτική συνταγογράφηση των φαρμάκων από ιδιώτη κτηνίατρο με υποχρέωση αναγραφής τους στο βιβλίο φαρμακευτικής αγωγής της μονάδας με παράλληλη αναφορά στο χρόνο αναμονής του φαρμάκου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δίνεται άδεια μετακίνησης των ζώων  ούτε για εντός της ζώνης ελέγχου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites