ΠΡΕΒΕΖΑ: “κ. Δήμαρχε οι ευθύνες σας είναι πολύ μεγαλύτερες από την αξία που δίνετε στο αξίωμά σας”

Επιστολή κόλαφο στον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη απέστειλε η ανοιχτή συνέλευση πολιτών για την διάσωση της Κυανής Ακτής και αφορά τι άλλο βέβαια, τις αυθαιρεσίες όπως οι ίδιοι αποδεικνύουν, που έχουν γίνει στο έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες: Διαβάστε την επιστολή 

Κοινοποίηση:   ΕΟΤ
ΔΙΠΕΧΩ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας
Δ/νση Δασών Πρέβεζας
18η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Πρέβεζας
Μ.Μ.Ε.

                                                                                   
Προς το Δήμαρχο Πρέβεζας
     κ. Χρήστο Μπαϊλη

                                                                                   

Κύριε Δήμαρχε

Όπως ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ υλοποιείται στην Κυανή Ακτή και στο χώρο του Κάστρου του Παντοκράτορα ένα έργο το οποίο ουδέποτε αδειοδοτήθηκε από την Δ/νση Περ/ντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Γενικής Δ/νσης Περιφέρειας Ηπείρου, αφού άλλη μελέτη υπέβαλε ο Δήμος για Περιβαλλοντική αδειοδότηση και άλλη εφαρμόζεται.
Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της μελέτης εφαρμογής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.
Όπως πολύ καλά ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ο τεχνικός σύμβουλος της εργολήπτριας εταιρείας κ. Ζιώρης κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου στις 03/06/2014 ότι «η μελέτη δεν προβλέπει ποδηλατόδρομο».
Παρ’ όλα αυτά ενώ π.χ. δεν προβλέπεται ποδηλατόδρομος εντός της Κυανής Ακτής ζητήσατε από το Δημοτικό Συμβούλιο να κοπούν δεκαπέντε (15) μεγάλοι ευκάλυπτοι για την κατασκευή του. Και αυτό στα πλαίσια του «ξέφραγου αμπελιού», ενός ωχαδερφισμού (ποιος θα ενδιαφερθεί ή ποιός θα ζητήσει εξηγήσεις;), μιας προκλητικής αδιαφορίας για την εφαρμογή της νομιμότητας και την καταστροφή του περιβάλλοντος και μιας επίδειξης ετσιθελισμού και ανευθυνότητας για την πόλη και την ιστορία της.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι μετά από δικές μας κινητοποιήσεις και ενέργειες η Δ/νση Δασών αντιλαμβανόμενη ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκε από το Δήμο, αναγκάσθηκε να ανακαλέσει την έγκρισή της για την κοπή των ευκαλύπτων της Κυανής Ακτής με το 29451/1158/12-05-2014 έγγραφο της.
Με το ίδιο έγγραφο η Δ/νση Δασών σας γνωστοποιεί ότι ουδέποτε εγκρίθηκε από την Υπηρεσία της η κατασκευή ποδηλατόδρομου στην Κυανή Ακτή, γιατί πουθενά δεν αναφέρονταν αυτός στην Τεχνική Περιγραφή της Μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος στην Δ/νση Δασών για έγκριση.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ επίσης ότι ο εργολάβος προέβει στην τοποθέτηση 85 φοινίκων στην περιοχή Παντοκράτορα κατά παράβαση των 39 που υπήρχαν στη μελέτη και ότι με το 28824/19-09-2013 έγγραφό της η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ζήτησε να προσκομισθούν εντός πέντε (5) ημερών φυτοϋγειονομικά διαβατήρια, δελτία αποστολής κ.α.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ βεβαίως ότι τέτοια στοιχεία δεν έχουν προσκομισθεί και για το λόγο αυτό η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας συνέταξε την ΑΠ 8014/27-09-2013 έκθεση ελέγχου, την οποία διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρέβεζας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να υποβληθούν οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις αντίστοιχα, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Εσείς σε ποιές ενέργειες προβήκατε σχετικά όταν ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ότι ο εργολάβος δεν είχε υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα, πολλώ δε μάλλον όταν δύο αντιδήμαρχοι συμμετείχαν στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι, στο τμήμα του έργου στη θέση του Κάστρου του Παντοκράτορα έχει αδειοδοτηθεί από τις υπηρεσίες του ΔΙΠΕΧΩ «η προμήθεια και τοποθέτηση έντεκα (11) ξύλινων καθιστικών» και αντ’ αυτών κατασκευάστηκε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ στο χώρο, καταστρέφοντάς τον, ένας τερατώδης όγκος καθιστικών από τσιμέντο και πέτρες.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι η Δ/νση Αρχαιοτήτων με το από 15-06-2014 έγγραφό της σας γνωστοποιεί ότι η έγκριση του έργου από την υπηρεσία της δόθηκε για άλλη μελέτη και όχι για αυτή που εφαρμόζεται.
Τέλος ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι η μελέτη εφαρμογής του έργου έγινε και υποβλήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας όπως άλλωστε εσείς ο ίδιος αναφέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 27-05-2013 παρά τα όσα αντίθετα υποστηρίζατε μέχρι τον Μάρτιο του 2014.
Ο Δήμος σας πήρε θέση, με την νομική του υπηρεσία, ενάντια στα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό, κάθε άλλο παρά την επιθυμία σας για σταμάτημα των εργασιών φανερώνει.
Μετά από όλα τα παραπάνω, ο ισχυρισμός σας κ. Δήμαρχε ότι ήσασταν εσείς που σταματήσατε τις εργασίες στην Κυανή Ακτή και τον Παντοκράτορα μόνο θυμηδία προκαλεί.
Οι εργασίες σταμάτησαν μετά από την ανυποχώρητη στάση των πολιτών μπροστά στο έγκλημα καταστροφής της περιοχής από μια αδιάφορη και σε διαρκή σύγχυση Δημοτική Αρχή.
Σας υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον Μάρτιο του 2014 δηλώσατε ενώπιον όλων των φορέων ότι «δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες διακοπής του έργου».
Σας επισημαίνουμε επίσης για μια ακόμη φορά, ότι αποφεύγετε να πείτε έστω και μία λέξη για τις επανειλημμένες παρανομίες του Δήμου και των υπηρεσιών του, που διέσυραν και διασύρουν τις έννοιες της χρηστής διοίκησης.
Κατόπιν όλων αυτών κ. Δήμαρχε και μετά τις κατά συρροή αυθαιρεσίες και παρανομίες του Δήμου,  αναμέναμε ότι, θα είχατε την απαιτούμενη ευαισθησία έναντι της πόλης, των κατοίκων, της ιστορίας της και των δύο αυτών ξεχωριστών περιοχών του Δήμου μας που είναι ποτισμένες με αμέτρητες μνήμες και κυρίως έναντι του περιβάλλοντος της και ΠΑΝΤΟΤΕ με οδηγό ΤΟΝ ΟΡΚΟ που δώσατε για την τήρηση της νομιμότητας και την υπεράσπιση της αλήθειας, να αντιληφθείτε το ΚΑΘΗΚΟΝ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ και να δώσετε άμεσα εντολή να επανέλθει ταχύτατα το τοπίο στην προηγούμενη κατάσταση, να αποκατασταθεί πλήρως η ξύλινη περίφραξη καστανιάς που καταστράφηκε και να απομακρυνθούν όλα τα υλικά που συσσώρευσε σ’ αυτό η αυθαιρεσία, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και ο ετσιθελισμός.
Σας υπενθυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι οι ευθύνες σας είναι πολύ μεγαλύτερες από την αξία που δίνετε στο αξίωμά σας.

Πρέβεζα Ιούλιος 2014

ΑΝΟΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites