Τρίτη, 10/12/2019

Συγκλόνισε ο 3ος Faethon Olympus Marathon

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πιο σκληρός αλλά και περίφημος σε όλο τον κόσμο, Μαραθώνιος Sky Running «Faethon Olympus Marathon 2014 -Απ. Τσουρέκας» , που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά, την περασμένη Κυριακή 13 Ιουλίου 201 , από τις 06.00 το πρωΐ μέχρι αργά το απόγευμα, στον ιστορικό Κοκκινοπηλό Ελασσόνα.

Στον μεγάλο και σπάνιο αυτό αγώνα, τον «3ο Faethon Olympus Marathon2014-Απ. Τσουρέκας » που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων Πρακτορείων Ενημέρωσης ,λόγω της μοναδικότητάς το, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο μνημείο της φύσης ,τον μυθικό Όλυμπο, συμμετείχαν σε ένα «ταξίδι στον ουρανό» (Sky Running ) εκατοντάδες απαιτητικοί και εκλεκτικοί ορειβάτες και αθλητές μεγάλων αποστάσεων και υψομέτρων ,από όλη την Ελλάδα ,αλλά και το εξωτερικό ,δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών .

Οι σπουδαίοι αυτοί υπερ-αθλητές, που αισθάνθηκαν κατενθουσιασμένοι και περήφανοι για τη συμμετοχή τους, ξεκίνησαν μέσα από τον Κοκκινοπηλό στις 6 το πρωί της Κυριακής 13/7/2014, διέσχισαν τα σπάνιας ομορφιάς τοπία του Ολύμπου επί 44 km.,καλύπτοντας υψομετρικές διαφορές 3.600 m. και ανέβηκαν σε δέκα (10) κορυφές του μυθικού βουνού με υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα ,πετώντας κυριολεκτικά στα σύννεφα και για τον λόγο αυτό ο Μαραθώνιος αυτός θεωρείται γνήσιος Sky Running αγώνας ,που σπάνια συναντά κανείς σε όλη την υφήλιο .

Ο πανέμορφος Κοκκινοπηλός που βρίσκεται σε υψόμετρο 1250 μ. στις πλαγιές του Θεσσαλικού Ολύμπου συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες που ήθελαν να ζήσουν από κοντά το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

Τελική κατάταξη:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

1 Παπαηλίας Γιάνννης 05:57:06 FIFTH ELEMENT

2 Γιαννόπουλος Κώστας 06:23:55 TECNIKA

3 Νταβιώτης Θεόδωρος 06:38:09 INOV-8

4 Κουτσιούκης Κώστας 06:39:02 PLATAN.SPARMOY

5 Ράιος Γιώργος 06:42:27 www.trueadventure.gr

6 Αθνασόπουλος Λεωνίδας 06:42:27 ultra aspire-chronolog

Γυναίκες:

1. Καλογήρου Μάρα , Χρόνος 07.33.34 ,Fifth Element

2. Παπουνίδου Ναταλία ,08.10.15 ,ΕΟΣ Θεσ/νίκης

3. Καλογήρου Σοφία ,09.01.59, Fifth Element

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στον περίφημο Μαραθώνιο στον Κοκκινοπηλό ,εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων της Ελασσόνας και του Κοκκινοπηλού ,οι οποίοι μάλιστα υποδέχονταν και ενθάρρυναν τους αθλητές με χειροκροτήματα καθ’όλη τη διαδρομή μέσα στο χωριό ,ενώ στον τερματισμό νεαρές κοπέλες του Συλλόγου Καλυβίων με παραδοσιακές φορεσιές παρέδιδαν τα μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτιζαν .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, όπως είναι η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα , φορείς ( Περιφέρεια ,Δήμος Ελασσόνας ,Δασαρχείο ,Πυροσβεστική κ.α΄) , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,ο ΧΟΣ Σπαρμού, οι ΧΟΣ Ελασσόνας, Καλυβίων, Ολυμπιάδας, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος Επαρχίας Ελασσόνας «Όλυμπος», οι Έλληνες Διασώστες Rescue GR (30 Διασώστες, οι Eλασσονίτες Εθελοντές, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και εκατοντάδες άλλοι εθελοντές.
http://thessalianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ