Πρόγραμμα κατασκηνώσεων από τη γγ Πρόνοιας.

Πρόγραμμα κατασκηνώσεων με στόχο να φιλοξενηθούν έως 9.220 παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών, θέτει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας
Οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από υποψήφιους δικαιούχους (Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα) έως τις 20 Ιουνίου. Οι 11 κατασκηνώσεις που έχουν επιλεγεί θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και εκτός από μικρά παιδιά, μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά και οικονομκά κριτήρια. Ορίστηκε ποσό συμμετοχή 30 ευρώ ανά άτομο για όλη την κατασκηνωτική περίοδο (10 ημέρες). Ποσό συμμετοχής δεν καταβάλουν τα παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά οικογενειών στις οποίες ένας τουλάχιστον από τους γονείς είναι άνεργος.

Για την εγγραφή απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

α) Παιδιά * Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.

* Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεική, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.).

* Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λ.π.).

β) Άτομα με αναπηρίες
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.) που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501.

γ) Ηλικιωμένοι
* Αίτηση του ατόμου στο Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης. * Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.
* Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.
Οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν με τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι οι ακόλουθες:

Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδια είναι η Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας – Τμήμα Προστασίας Παιδιών και Εφήβων στα τηλέφωνα: 210 52 81 194, 210 52 81 195 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση:family@yeka.gr


www.dikaiologitika.gr

www.dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites