ΕΛΛΑΔΑ: Τούρκος εγκέφαλος στο κύκλωμα ηρωίνης – Συμμετοχή Έλληνα εφοπλιστή.

Από το Ιράν προέρχεται ο ένας τόνος ηρωίνης που κατασχέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε παράλληλες επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών σε Φιλοθέη και Κορωπί. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ποσότητα ναρκωτικών εισήχθη στην Ελλάδα πριν από τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένη πηγή, οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένες μέσα σε νταλίκα με ειδικές κρύπτες, που εκτέλεσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, μέσω του συνοριακού σταθμού Εβρου. Η μισή σχεδόν κατασχεθείσα ποσότητα βρέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και η υπόλοιπη σε μονοκατοικία της Φιλοθέης. Στη συγκεκριμένη βίλα διαμένει η πρώην σύζυγος Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων και εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας στο Ντουμπάι. Μαζί με αυτόν συνελήφθησαν τόσο η πρώην σύζυγος όσο και ο ανήλικος γιος τους. Το σπίτι ανήκε στον πατέρα της συλληφθείσας, ο οποίος έχει αποβιώσει και δραστηριοποιείτο στο εμπόριο διαμαντιών.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέρος των ναρκωτικών επρόκειτο να εξαχθούν στη Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο και τη Γερμανία. Οχι τυχαία, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και εκτυλίχθηκε η επιχείρηση σύλληψης των ναρκεμπόρων, μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών από τη μονοκατοικία της Φιλοθέης στον αποθηκευτικό χώρο στο Κορωπί. Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξάγει τα ναρκωτικά χωρίς να κινεί υποψίες, η σπείρα είχε συστήσει μεταφορικές εταιρείες – «φαντάσματα» με έδρα την Τουρκία και το Βέλγιο. Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένη πηγή της «Κ» ο εγκέφαλος της σπείρας είναι Τούρκος υπήκοος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρισκόταν στην Αθήνα και διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο του κέντρου. Το κύκλωμα εξάλλου είχε έδρα την Κωνσταντινούπολη, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέρονταν ποσότητες 2 ή 3 τόνων ηρωίνης από το Ιράν πριν προωθηθούν στη Δυτική Ευρώπη.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 11 άτομα, 6 Ελληνες και 5 Τούρκοι υπήκοοι. Οι κινήσεις τους τελούσαν υπό παρακολούθηση για περίπου έξι μήνες. Στο διάστημα αυτό μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν για μεταφορά μικρότερων ποσοτήτων ηρωίνης σε Σκόπια και Αλβανία. Οι υποθέσεις αυτές, πάντως, για προφανείς λόγους, παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά.

Η αρχική πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος περιήλθε σε γνώση του Λιμενικού. Στην έρευνα για την υπόθεση ωστόσο συμμετείχε η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), η ΕΛ.ΑΣ. και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Η συνολικά κατασχεθείσα ποσότητα ανέρχεται σε 1,13 τόνους ηρωίνης, η οποία ήταν συσκευασμένη σε 443 πλαστικές συσκευασίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που κατάσχεται στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Το κύκλωμα συσκεύαζε τα ναρκωτικά σε σάκους μαρμαρόσκονης πριν τα διακινήσει με φορτηγά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρόκειται μάλιστα για «καθαρή» ηρωίνη, η οποία μετά τη νόθευσή της θα μπορούσε να ανέλθει σε 7 ή 8 τόνους.

Πέραν της ηρωίνης, κατασχέθηκαν επίσης 5,1 κιλά κοκαΐνης, έξι πολυτελή οχήματα που εμπλέκονται στην μεταφορά των ναρκωτικών, ένα πιστόλι, 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

http://www.kathimerini.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites