Ποιοι πέρασαν, ποιοι αποκλείστηκαν και ποιοι ελπίζουν.

Σε λίγες ώρες γίνεται σέντρα στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ και βάζουμε κάτω όλα τα δεδομένα. Ποιοι πέρασαν, ποιοι αποκλείστηκαν και ποιοι ελπίζουν.

Η Τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ ξεκινάει τη Δευτέρα και αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική. Οι περισσότεροι όμιλοι είναι ανοιχτοί, αλλά υπάρχουν και ομάδες που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους είτε έχουν αποκλειστεί. Υπήρχαν εκπλήξεις και αυτή τη φορά και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες. Πάμε να δούμε τα δεδομένα ανά όμιλο.

Α’ Όμιλος
Απομένουν
Καμερούν – Βραζιλία
Κροατία – Μεξικό

Σενάρια

Το μόνο δεδομένο είναι ότι έχει αποκλειστεί το Καμερούν. Από εκεί και πέρα, η Βραζιλία που παίζει μαζί του προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία. Πιο ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση του Μεξικού με την Κροατία. Ο νικητής προκρίνεται, ενώ το Μεξικό παίζει και για την ισοπαλία. Αν Μεξικό και Βραζιλία φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, τότε μετράει η διαφορά τερμάτων τους με τη seleção να έχει ένα γκολ παραπάνω. Τέλος, σε περίπτωση ήττας της Βραζιλίας και ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι αποκλείονται οι διοργανωτές.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Μεξικό 4 (1-0)
3. Κροατία 3 (5-3)
4. Καμερούν 0 (0-5)

Β’ Όμιλος
Απομένουν
Αυστραλία – Ισπανία
Ολλανδία – Χιλή
Σενάρια

Τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει. Αυστραλία και Ισπανία δίνουν ένα αδιάφορο παιχνίδι. Μετά τις δύο ήττες δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης και επιθυμούν απλώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ο στόχος έχει επιτευχθεί για Ολλανδία και Χιλή με τον νικητή της αναμέτρησης να τερματίζει πρώτος. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι “οράνιε” θα παραμείνουν επικεφαλής του ομίλου.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)

1. Ολλανδία 6 (8-3)
2. Χιλή 6 (5-1)
3. Αυστραλία 0 (3-6)
4. Ισπανία 0 (1-7)

Γ’ Όμιλος
Απομένουν
Ιαπωνία – Κολομβία
Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού

Σενάρια

Η Κολομβία έχει προκριθεί απλώς δε γνωρίζει αν θα είναι ως πρώτη ή ως δεύτερη. Αντιμετωπίζει την Ιαπωνία που χρειάζεται μόνο τη νίκη, όπως και η Ελλάδα. Η Ακτή Ελεφαντοστού με νίκη προκρίνεται δεδομένα, το ίδιο γίνεται και με ισοπαλία σε περίπτωση που φέρει ίδιο αποτέλεσμα ή χειρότερο η Ιαπωνία. Πολλά ίσως κριθούν στις διαφορές τερμάτων. Περισσότερα εδώ.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)

1. Κολομβία 6 (5-1)
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
3. Ιαπωνία 1 (1-2)
4. Ελλάδα 1 (0-3)

Δ’ Όμιλος
Απομένουν
Κόστα Ρίκα – Αγγλία
Ιταλία – Ουρουγουάη

Σενάρια

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του Μουντιάλ είναι η Κόστα Ρίκα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με την Αγγλία είναι αδιάφορο γιατί τα “τρία λιοντάρια” έχουν αποκλειστεί. Η Κόστα Ρίκα με έναν βαθμό εξασφαλίζει την πρωτιά, όμως, μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτός. Ουρουγουάη και Ιταλία μάχονται για την πρόκριση και στη “σκουάντρα ατζούρα” κάνει και η ισοπαλία.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Ουρουγουάη 3 (3-4)
4. Αγγλία 0 (2-2)

Ε’ Όμιλος
Απομένουν
Ονδούρα – Ελβετία
Εκουαδόρ – Γαλλία
Σενάρια

Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο έστω κι αν η Ονδούρα μοιάζει αποκλεισμένη. Παίζει με την Ελβετία και θέλει να νικήσει, να χάσει το Εκουαδόρ και να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων. Γίνεται; Όχι. Η Ελβετία, από την άλλη, για να προκριθεί θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από το Εκουαδόρ ή να βελτιωθεί ο συντελεστής τερμάτων της. Οι “la tri” παίζουν με τη Γαλλία, η οποία έχει επί της ουσίας περάσει. Μαθηματικά, όμως, οι “μπλε” δεν έχουν προκριθεί. Ο μόνος τρόπος για να αποκλειστούν, πάντως, είναι να νικήσουν Εκουαδόρ και Ελβετία και να καλύψουν και τη διαφορά τερμάτων. Σενάριο… επιστημονικής φαντασίας!

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)

1. Γαλλία 6 (8-2)
2. Εκουαδόρ 3 (3-3)
3. Ελβετία 3 (4-6)
4. Ονδούρα 0 (1-5)

ΣΤ’ Όμιλος
Απομένουν
Νιγηρία – Αργεντινή
Βοσνία – Ιράν
Σενάρια

Τι ξέρουμε ως τώρα; Ότι η Βοσνία έχει αποκλειστεί και ότι η Αργεντινή έχει προκριθεί και μάλιστα θα περάσει ως πρώτη αν δε χάσει από τη Νιγηρία. Η Νιγηρία χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ το Ιράν θέλει μόνο νίκη και ήττα των “σούπερ αετών”. Σε αυτή την περίπτωση τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Αργεντινή 6 (3-1)
2. Νιγηρία 4 (1-0)
3. Ιράν 1 (0-1)
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0 (1-3)

Ζ’ Όμιλος
Απομένουν
Πορτογαλία – Γκάνα
ΗΠΑ – Γερμανία

Σενάρια
Με την πρόκριση αγκαλιά ήταν οι ΗΠΑ μέχρι το 95′ όταν ο Βαρέλα ισοφάρισε σε 2-2. Ακόμα είναι όλοι στο παιχνίδι, αλλά με ισοπαλία στο ΗΠΑ – Γερμανία περνούν και οι δύο με τα “πάντσερ” πρώτα. Από εκεί και πέρα, Γκάνα και Πορτογαλία θέλουν νίκη και ήττα κάποιου στο άλλο παιχνίδι (κατά προτίμηση των ΗΠΑ λόγω χειρότερου συντελεστή). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειάζεται να καλύψουν τη διαφορά τερμάτων.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6)

Η’ Όμιλος
Απομένουν
Αλγερία – Ρωσία
Νότιος Κορέα – Βέλγιο

Σενάρια

Το μόνο δεδομένο είναι ότι το Βέλγιο έχει περάσει στην επόμενη φάση. Χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για εξασφαλίσει και την πρωτιά. Από εκεί και πέρα, Νότιος Κορέα και Ρωσία έχουν ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκης. Αν πάρουν το τρίποντο και οι δύο, τότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Αλγερία – Ρωσία προκρίνεται η Αλγερία εκτός και αν η Νότιος Κορέα νικήσει και καλύψει και τη διαφορά τερμάτων. Εννοείται πως με νίκη η Αλγερία προκρίνεται.

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Βέλγιο 6 (3-1)
2. Αλγερία 3 (5-4)
3. Ρωσία 1 (1-2)
4. Νότιος Κορέα 1 (3-5)

Πηγή : sport24.gr  –  http://www.sportegg.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites